• WODA CZARUJĄCA RÓŻANA - HYDROLAT

Pojemność: 150 ml

KAŻDY TYP SKÓRY

Wegańskie Tak
29.00 -25% 21.75
Do końca promocji pozostało:
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
INPOST PACZKOMATY 12
INPOST KURIER PRZEDPŁATA 14
INPOST KURIER ZA POBRANIEM 22
Dostępność mała ilość

🖐️HAND MADE🖐️

Zostaw telefon

Woda Czarująca Różana - Hydrolat z Kwiatów Róży Damasceńskiej

Hydrolat z róży damasceńskiej to bogata w składniki odżywcze woda kwiatowa. Polecamy ją do cery delikatnej i przesuszonej. Pielęgnacja wodą różaną jest jednym z ważnych elementów pielęgnacji skóry twarzy, pozwalającym na obniżenie pH. Hydrolat doskonale odświeża, ma właściwości antybakteryjne, przeciwzapalne i tonizujące.

Doskonale nadaje się do skóry przesuszonej, dojrzałej, wymagającej regeneracji i odnowy. Działa lekko napinająco i przeciwzmarszczkowo. Idealny także do pielęgnacji skóry wrażliwej, ze skłonnością do zaczerwień i rozszerzonych naczynek, działa lekko ściągająco, zmniejszając widoczność porów skóry.

Hydrolaty posiadają niskie pH. Stosowanie po każdym myciu normalizują pH skóry, dzięki czemu ma ona mniejszą skłonność do przetłuszczania się i niedoskonałości. Delikatna mgiełka hydrolatu łatwo wchłania się w skórę twarzy.


Zapach: Różany.

Sposób użycia: Rozpylić wodę atomizerem na oczyszczonej skórze twarzy. Pozostaw do wyschnięcia. Do codziennego użytku. Przechowywać w temperaturze pokojowej.

Opakowanie: Plastikowa, biodegradowalna butelka z atomizerem.

Data ważności: 26.01.2025


DBAJ O SIEBIE NATURALNIE

SKŁAD

HYDROLAT Z RÓŻY DAMASCEŃSKIEJ, KWAS CYTRYNOWY, SORBINIAN POTASU, BENZOESAN SODU

INCI

ROSA DAMASCENA FLOWER WATER, CITRIC ACID, POTASSIUM SORBATE, SODIUM BENZOATE

SKŁADNIKI AKTYWNE

  • Hydrolat z Róży Damasceńskiej - Przeznaczony jest do stosowania zarówno w pielęgnacji twarzy, ciała jak i włosów. Jak działa? Nawilżająco, napinająco i wygładzająco – na przykład na zmarszczki. Odświeża, koi i przynosi ulgę. Ma właściwości tonizujące. Pomaga przywrócić równowagę pH skóry głowy i włosów, ale ma także delikatne właściwości odżywcze. Nadaje włosom blask i miękkość.

SKŁADNIKI POMOCNICZE

  • Kwasek Cytrynowy - Kwas cytrynowy to naturalny kwas organiczny obecny w dużych ilościach w owocach cytrusowych, takich jak limonki i cytryny. Jest również surowcem produkowanym specjalnie do celów przemysłowych i stosowanym w szerokim zakresie produktów, w tym żywności i napojów, preparatów farmaceutycznych, detergentów, produktów kąpielowych, pielęgnacji skóry, pielęgnacji włosów i wielu innych kosmetyków. Ze względu na różnorodne korzyści, kwas cytrynowy jest popularny w naturalnych formułach: może działać jako korektor i regulator pH, zwiększać stabilność i trwałość produktów, przyczyniać się do optymalnej wydajności różnych środków czynnych, a także wytwarzać bąbelki (musujące) w pożądanych produktach kąpielowych lub SPA. Kwas cytrynowy ma również znane korzyści dla skóry. Należy do rodziny kwasów AHA, które wspierają złuszczanie skóry, ujawniając świeżą i jędrniejszą cerę. Jest również przeciwutleniaczem stosowanym w aplikacjach przeciwstarzeniowych.

  • Sorbinian Potasu - to substancja używana przede wszystkim do konserwowania żywności i kosmetyków, ponieważ ogranicza rozwój bakterii, drożdży i pleśni. Uznawana jest za jeden z najbezpieczniejszych konserwantów, które są odpowiednie dla zdrowia ludzkiego. Warto dodać, że w kosmetykach wykorzystuje się substancję stworzoną syntetycznie, chociaż występuje także naturalnie w przyrodzie w owocach jarzębiny. Sorbinian potasu jest dopuszczalnym składnikiem również kosmetyków naturalnych i ekologicznych, odpowiednim dla wegan i wegetarian. Stanowi popularny konserwant, podobnie jak benzoesan sodu. Warto wiedzieć o tym, że zdecydowana większość kosmetyków, również tych naturalnych, zwłaszcza z tzw. ,,płaszczem wodnym", musi zawierać konserwant chroniący przed rozwojem bakterii, pleśni i grzybów, a także umożliwiający przedłużenie trwałości danego produktu, a tym samym jego długotrwałe stosowanie.

  • Benzoesan Sodu - jest solą sodową kwasu benzoesowego. Występuje naturalnie w przyrodzie (w postaci anionu benzoesanowego), np. w jagodach, żurawinie, borówkach, śliwkach, cynamonie czy grzybach. I choć z racji nadużywania w przemyśle spożywczym zyskał sobie złą sławę, to jednak należy uznać go za konserwant bezpieczny dla zdrowia - znacznie bezpieczniejszy niż jego alternatywy.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia