- Kategorie
-
WODA CZARUJĄCA RÓŻANA - HYDROLAT
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność | mała ilość 3 szt. |
🖐️HAND MADE🖐️
Zostaw telefon |
Woda Czarująca Różana - Hydrolat z Kwiatów Róży Damasceńskiej
Hydrolat z róży damasceńskiej to bogata w składniki odżywcze woda kwiatowa. Polecamy ją do cery delikatnej i przesuszonej. Pielęgnacja wodą różaną jest jednym z ważnych elementów pielęgnacji skóry twarzy, pozwalającym na obniżenie pH. Hydrolat doskonale odświeża, ma właściwości antybakteryjne, przeciwzapalne i tonizujące.
Doskonale nadaje się do skóry przesuszonej, dojrzałej, wymagającej regeneracji i odnowy. Działa lekko napinająco i przeciwzmarszczkowo. Idealny także do pielęgnacji skóry wrażliwej, ze skłonnością do zaczerwień i rozszerzonych naczynek, działa lekko ściągająco, zmniejszając widoczność porów skóry.
Hydrolaty posiadają niskie pH. Stosowanie po każdym myciu normalizują pH skóry, dzięki czemu ma ona mniejszą skłonność do przetłuszczania się i niedoskonałości. Delikatna mgiełka hydrolatu łatwo wchłania się w skórę twarzy.
Zapach: Różany.
Sposób użycia: Rozpylić wodę atomizerem na oczyszczonej skórze twarzy. Pozostaw do wyschnięcia. Do codziennego użytku. Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Opakowanie: Plastikowa, biodegradowalna butelka z atomizerem.
Data ważności: 26.01.2025
DBAJ O SIEBIE NATURALNIE
SKŁAD
HYDROLAT Z RÓŻY DAMASCEŃSKIEJ, KWAS CYTRYNOWY, SORBINIAN POTASU, BENZOESAN SODU
INCI
ROSA DAMASCENA FLOWER WATER, CITRIC ACID, POTASSIUM SORBATE, SODIUM BENZOATE
SKŁADNIKI AKTYWNE
- Hydrolat z Róży Damasceńskiej - Przeznaczony jest do stosowania zarówno w pielęgnacji twarzy, ciała jak i włosów. Jak działa? Nawilżająco, napinająco i wygładzająco – na przykład na zmarszczki. Odświeża, koi i przynosi ulgę. Ma właściwości tonizujące. Pomaga przywrócić równowagę pH skóry głowy i włosów, ale ma także delikatne właściwości odżywcze. Nadaje włosom blask i miękkość.
SKŁADNIKI POMOCNICZE
- Kwasek Cytrynowy - Kwas cytrynowy to naturalny kwas organiczny obecny w dużych ilościach w owocach cytrusowych, takich jak limonki i cytryny. Jest również surowcem produkowanym specjalnie do celów przemysłowych i stosowanym w szerokim zakresie produktów, w tym żywności i napojów, preparatów farmaceutycznych, detergentów, produktów kąpielowych, pielęgnacji skóry, pielęgnacji włosów i wielu innych kosmetyków. Ze względu na różnorodne korzyści, kwas cytrynowy jest popularny w naturalnych formułach: może działać jako korektor i regulator pH, zwiększać stabilność i trwałość produktów, przyczyniać się do optymalnej wydajności różnych środków czynnych, a także wytwarzać bąbelki (musujące) w pożądanych produktach kąpielowych lub SPA. Kwas cytrynowy ma również znane korzyści dla skóry. Należy do rodziny kwasów AHA, które wspierają złuszczanie skóry, ujawniając świeżą i jędrniejszą cerę. Jest również przeciwutleniaczem stosowanym w aplikacjach przeciwstarzeniowych.
- Sorbinian Potasu - to substancja używana przede wszystkim do konserwowania żywności i kosmetyków, ponieważ ogranicza rozwój bakterii, drożdży i pleśni. Uznawana jest za jeden z najbezpieczniejszych konserwantów, które są odpowiednie dla zdrowia ludzkiego. Warto dodać, że w kosmetykach wykorzystuje się substancję stworzoną syntetycznie, chociaż występuje także naturalnie w przyrodzie w owocach jarzębiny. Sorbinian potasu jest dopuszczalnym składnikiem również kosmetyków naturalnych i ekologicznych, odpowiednim dla wegan i wegetarian. Stanowi popularny konserwant, podobnie jak benzoesan sodu. Warto wiedzieć o tym, że zdecydowana większość kosmetyków, również tych naturalnych, zwłaszcza z tzw. ,,płaszczem wodnym", musi zawierać konserwant chroniący przed rozwojem bakterii, pleśni i grzybów, a także umożliwiający przedłużenie trwałości danego produktu, a tym samym jego długotrwałe stosowanie.
- Benzoesan Sodu - jest solą sodową kwasu benzoesowego. Występuje naturalnie w przyrodzie (w postaci anionu benzoesanowego), np. w jagodach, żurawinie, borówkach, śliwkach, cynamonie czy grzybach. I choć z racji nadużywania w przemyśle spożywczym zyskał sobie złą sławę, to jednak należy uznać go za konserwant bezpieczny dla zdrowia - znacznie bezpieczniejszy niż jego alternatywy.