• SERUM DO WŁOSÓW NISKOPOROWATYCH

Pojemność: 100ml

NA KOŃCÓWKI. DO OLEJOWANIA.

Wegańskie Tak
59.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
INPOST PACZKOMATY 12
INPOST KURIER PRZEDPŁATA 14
INPOST KURIER ZA POBRANIEM 22
Dostępność mała ilość

🖐️HAND MADE🖐️

Zostaw telefon

Naturalne Serum do Włosów Niskoporowatych

Serum przeznaczone do włosów pozbawionych nawilżenia i blasku, często wiotkich, którym brak objętości, przetłuszczających się oraz niepodatnych na stylizację. Specjalnie dobrana kompozycja naturalnych olejów (na czele z olejem kokosowym, olejem z pestek granatu oraz maceratem z łopianu) idealnie odpowiada potrzebom tego typu włosów, odżywiając je, nawilżając i pozostawiając je gładkie i lśniące. Serum doskonale sprawdzi się zarówno do olejowania całej długości, jak i na same końcówki włosów.

Działanie serum do włosów niskoporowatych:

  • odżywia,
  • nawilża
  • regeneruje, sprawia że włosy stają się gładkie i lśniące
  • wzmacnia,
  • stymuluje wzrost włosów
  • ogranicza wypadanie
  • zabezpiecza je przed szkodliwym wpływem czynników zewnętrznych

Serum do włosów niskoporowatych GAJA wypełnione jest po brzegi naturalnymi olejami, dedykowanymi do tego typu włosów.

W składzie serum znajdziecie:

Olej kokosowy frakcjonowany - polecany jest do pielęgnacji włosów o domkniętej łusce, czyli niskoporowatych, które są sztywne i niepodatne na stylizację. Poprawia krążenie w skórze, reguluje poziom wytwarzanego sebum, wzmacnia cebulki, zmniejsza łamliwość włosów i ułatwia rozczesywanie. Odbudowuje, nawilża i regeneruje uszkodzone pasma oraz działa ochronnie, dzięki czemu włosy stają się mniej narażone na działanie czynników atmosferycznych, jak również mniej podatne na elektryzowanie i puszenie.

Olej rycynowy - najlepiej sprawdza się w pielęgnacji włosów niskoporowatych, zapewniając im pełną regenerację, wzmocnienie oraz zwiększoną elastyczność. Posiada właściwości antybakteryjne, antyseptyczne i grzybobójcze, a także regulujące wydzielanie sebum. Dzięki temu, wspomaga leczenie stanów zapalnych skóry oraz usprawnia pracę gruczołów łojowych. W konsekwencji hamuje wypadanie włosów, zapewnia im wzmocnienie, przeciwdziała rozdwajaniu końcówek oraz w widoczny sposób przyspiesza ich porost. Jest także sprzymierzeńcem osób borykających się z nadmiernym przetłuszczaniem skóry głowy.

Olej z pestek granatu - pozytywnie wpływa na stan suchych i matowych włosów. Wygładza łodygę włosa, dzięki czemu włosy nabierają zdrowego połysku. Długotrwale nawilża mieszki włosów i sprawia że włosy stają się miękkie gładkie i naturalnie lśniące. Poprawia kondycję skóry głowy: usprawnia przepływ krwi do korzeni włosów, co sprawia że mieszki stają się bardziej odżywione co przyczynia się do pobudzenia wzrostu i zapobiega wypadaniu włosów. Odbudowuje strukturę włosa zapobiega łamliwości oraz oczyszcza skórę głowy.

Macerat z łopianu - zapobiega nadmiernemu przetłuszczaniu się włosów oraz powstawaniu łupieżu, nadaje połysk i jedwabistość włosom. Stosowanie łopianu na włosy jest polecane osobom, które borykają się z problemem włosów rzadkich i łamliwych.

Witamina E - poprawia kondycję skóry i błon komórkowych, dzięki czemu reguluje pracę gruczołów łojowych oraz poprawia dotlenienie komórek cebulki włosa. W efekcie włosy stają się silniejsze i mniej podatne na wypadanie. Witamina E nadaje włosom połysk i miękkość, w efekcie czego stają się one mocne, odpowiednio nawilżone i lśniące.

Olejek eteryczny geraniowy - działa przeciwłupieżowo oraz ogranicza przetłuszczanie się włosów. Nawilża i wzmacnia strukturę włosa, chroni go przed działaniem czynników atmosferycznych oraz zabezpiecza przed blaknięciem koloru.

Olejek eteryczny sandałowy - wygładza suche końcówki włosów i zapobiega ich rozdwajaniu. Poprawia kondycję włosów, nadając i blasku oraz łagodząc problem łupieżu i łojotoku.

Olejek eteryczny z mięty pieprzowej - doskonale nadaje się do pielęgnacji włosów niskoporowatych, oklapniętych, przetłuszczających się i osłabionych. Nadaje on włosom objętości oraz blasku, wzmacnia je, poprawia stan skóry głowy oraz hamuje wypadanie włosów.

Świadoma i nowoczesna pielęgnacja włosów to powrót do natury i dobrodziejstw z niej płynących. Jednym z nich są pozyskiwane z różnych roślin, tłoczone na zimno oleje, które zawierają mnóstwo związków korzystnie wpływających na włosy. Oleje bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy, minerały i liczne antyoksydanty, nie tylko rewelacyjnie dyscyplinują i wygładzają włosy, ale też dogłębnie je regenerują, dając w długofalowej perspektywie efekt porównywalny do najdroższych zabiegów pielęgnacyjnych – z tą różnicą, że olejowanie jest w 100% naturalne, bez grama chemii, silikonów, parabenów i innych sztucznych ulepszaczy. Olejowanie włosów daje spektakularne efekty i stanowi źródło niezwykłych korzyści dla włosów i skóry głowy. Marzysz o pięknej tafli zdrowych i lśniących włosów? Koniecznie wprowadź olejowanie włosów na stałe do swojego pielęgnacyjnego rytuału.

Aby czerpać korzyści z olejowania włosów, najpierw musimy dobrać odpowiednie oleje. Możemy to zrobić, kiedy umiejętnie rozpoznamy potrzeby naszych włosów oraz określimy ich porowatość. Czym jest porowatość? Porowatość włosów oznacza stopień rozchylenia łusek włosa. Jest to główne kryterium charakteryzujące typ naszych włosów. I tak, włosy dzielimy na:

  • niskoporowate – posiadają ściśle przylegające do siebie łuski. Włosy niskoporowate są gładkie i śliskie. Nie dotyczy ich problem rozdwajających się końcówek, ani nie mają problemu z utratą wilgoci. Jednakże brak im objętości, długo schną i bywają oklapnięte. Przerzucone pasmo włosów od razu wraca na dawne miejsce
  • średnioporowate – łuski włosa są nieznacznie rozchylone. Włosy średnioporowate mają większą objętość oraz tendencję do puszenia się. Przerzucone pasmo włosów powoli wraca na dawne miejsce. Wymagają częstych zabiegów fryzjerskich.
  • wysokoporowate – o mocno odstających łuskach. Włosy wysokoporowate są suche, matowe i sztywne. Mają dużą objętość – dlatego, że łatwo się puszą i szybko schną. Mają tendencję do szybkiego rozdwajania się, przerzucone pasmo włosów nie wraca na dawne miejsce

Jeżeli nadal macie problem z określeniem porowatości włosów, proponujemy wykonać szybki test:

Napełnij szklankę wodą, wyrwij jeden włos i wrzuć do szklanki. Jeżeli włos opadnie na dno szklanki, oznacza to że jesteś posiadaczem włosów wysokoporowatych, jeżeli włos opadnie do połowy szklanki – twoje włosy są średnioporowate, natomiast gdy włos utrzymuje się na powierzchni wody, oznacza to że twoje włosy są niskoporowate.


Zapach: Sandał z geranium.

Sposób użycia: Serum można stosować na wilgotne końcówki włosów i nie wymaga to mycia włosów lub do olejowania.

Olejowanie krok po kroku:

  1. Określ jaki typ włosów posiadasz – w tym celu wykonaj test porowatości.
  2. Dobierz odpowiedni olej w zależności od tego czy jesteś posiadaczem włosów niskoporowatych, średnioporowatych czy wysokoporowatych.
  3. Odmierz ½ -1 łyżki oleju (w zależności od długości włosów)
  4. Nałóż olej na włosy pasmo po paśmie – pamiętaj żeby nie nakładać zbyt dużo oleju, aby nie obciążyć zbytnio włosów. (przy krótkich włosach wystarczy nawet kilka kropel)
  5. Zwiń włosy w kok (w przypadku włosów długich) i nałóż turban.
  6. Trzymaj olej na włosach min. 30 – 40 min
  7. Nałóż odżywkę i odczekaj ok. 10 min (emulgowanie)
  8. Umyj włosy i skórę głowy szamponem

Trudno jest zmyć olej z włosów tylko szamponem – przeważnie wymaga to dwu lub trzykrotnego mycia. Dlatego najlepszym sposobem jest wykorzystanie w tym celu odzywki, która doskonale łączy się z olejem (tj. emulguje). Tak więc, po zakończeniu olejowania, nałóż na pokryte olejem włosy odżywkę, poczekaj 5-20 min. a następnie spłucz włosy i dopiero wtedy umyj je zwykłym szamponem. Taki sposób gwarantuje że włosy będą lśniące i sypkie.

Opakowanie: Szklana butelka z pipetą.

Data ważności: 30.11.2024


Dbaj o siebie naturalnie, z pełną świadomością spożywanych i aplikowanych na skórę substancji. Zdobywaj wiedzę. Bądź Zdrowy! To cenniejsze niż pieniądze. 

 

 

SKŁAD

OLEJ KOKOSOWY FRAKCJONOWANY, OLEJ RYCYNOWY, MACERAT Z ŁOPIANU W OLEJU SŁONECZNIKOWYM, OLEJ Z NASION GRANATU, WITAMINA E, OLEJ JOJOBA, OLEJEK ETERYCZNY SANDAŁOWY, OLEJEK ETERYCZNY GERANIOWY, OLEJEK ETERYCZNY Z MIĘTY PIEPRZOWEJ

INCI

CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, RICINUS COMMUNIS (CASTOR) SEED OIL, ARCTIUM LAPPA ROOT EXTRACT & HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, PUNICA GRANATUM (POMEGRANATE) SEED OIL, TOCOPHEROL, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, SANTALUM SPICATUM OIL, PELARGONIUM GRAVEOLENS OIL, MENTHA PIPERITA OIL, FARNEZOL*, LIMONENE*, LINALOOL*, GERANIOL*, CITRONELLOL*, L-MENTHOL*, PULEGONE*, ISOMENTHONE*, MENTHYL ACETATE*, MENTHOFURAN*, NEO-MENTHOL*

* naturalne składniki olejków eterycznych

Wszystkie oleje i ekstrakty użyte w produkcie są najwyższej jakości, nierafinowane i zimnotłoczone.

SKŁADNIKI AKTYWNE

  • Olej Rycynowy -  Olejek rycynowy stanowił niezbędny kosmetyk używany przez nasze babcie do pielęgnacji ciała. Dziś, zastępowany przez setki różnorakich specyfików, został nieco zapomniany. Pora do niego powrócić. Dlaczego? Przedłuża młodość skóry. Zmiękcza ją i nawilża, a wnikając głęboko stymuluje produkcję kolagenu i elastyny, odpowiedzialnych za jędrność i elastyczność skóry. Dzięki temu opóźnia pojawianie się zmarszczek, spłyca już istniejące zmarszczki mimiczne i bruzdy. Nienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w olejku rycynowym nawilżają i zabezpieczają skórę przed utratą wilgoci, co jest zdecydowaną przewagą tego naturalnego sposobu na trądzik, nad innymi metodami. Właściwości oczyszczające i regenerujące, zmniejsza przebarwienia, konkretny zawodnik.

 

  • Macerat z Łopianu - Olej łopianowy można stosować do pielęgnowania skóry suchej i wrażliwej, do wcierania we włosy przy łupieżu, leczenia suchych wyprysków na skórze. Łopian w kosmetyce przede wszystkim doceniany jest ze względu na swój korzystny wpływ na kondycję włosów. Stosowanie łopianu na włosy jest również polecane osobom, które borykają się z problemem włosów rzadkich i łamliwych. Za sprawą szeregu składników odżywczych o działaniu przeciwbakteryjnym i przeciwzapalnym, sprzyja łagodzeniu zmian trądzikowych oraz przyczyniają się do szybszej regeneracji skóry. Olej łopianowy hamuje rozwój szkodliwych bakterii i grzybów, działa bakteriobójczo i bakteriostatycznie, ma również działanie przeciwzapalne. Pomocniczo stosowany jest również w innych przewlekłych chorobach skóry, takich jak wyprysk, łojotokowe zapalenie skóry. Znajduje zastosowanie przy tłustej, zanieczyszczonej skórze, wspomagająco przy leczeniu trądziku, działają oczyszczająco, antybakteryjnie, antyseptycznie.
    Ponadto Panie szukające skutecznego sposobu na oznaki upływającego czasu mogą wypróbować moc ekstraktu z łopianu, bowiem doskonale nawilża i odżywia skórę, a nawet jest w stanie wypełnić drobne zmarszczki mimiczne.

 

  • Olej z Nasion Granatu - Granaty w swoim wnętrzu skrywają m.in. żelazo, potas, wapń, fosfor, witaminy z grupy B (m.in. B1, B2), witaminę C, niacynę, białka, węglowodany, kwasy organiczne i fitoestrogeny. Owoce te są więc bardzo odżywcze. Olej uzyskiwany z pestek granatu zawiera najmniej nasyconych kwasów tłuszczowych (5 g/100 g) i naprawdę sporą ilość witaminy E (584 mg/100 g) w porównaniu z innymi olejami. Polecany jest równocześnie cerze problemowej, tłustej, mieszanej oraz przesuszonej i dojrzałej. Przydatny będzie także dla osób cierpiących na łuszczycę lub trądzik różowaty, Doskonale sprawdzi się w pielęgnacji całego ciała, od włosów, aż po skórę stóp.

 

  • Witamina E - To jedna z tak zwanych "witamin młodości". Jest obecna w tokoferolach mających właściwości przeciwutleniaczydzięki specyficznej budowie, która pozwala im działać ochronnie na komórki organizmu. Witamina E zastosowana w formie kosmetyków wpływa na hamowanie powstawaniastanów zapalnych, działa przeciwobrzękowo, kojąco i nawilżająco. Dobrze przenika przez naskórek i wbudowuje się w przestrzeniach międzykomórkowych zapewniając im dodatkowe odżywienie, co widać poprzez poprawę elastyczności skóry.

 

  • Olej Jojoba - Choć powszechnie mówi się na niego “olej”, jojoba jest woskiem w płynnej postaci. Ma piękny, złoty kolor i skład, dzięki któremu charakteryzuje się wysoką biozgodnością i powinowactwem do skóry. Otrzymywany z tłoczenia na zimno nasion simondsji chińskiej. Zawiera palmitynian cetylu, skwalen, wyższe alkohole i kwasy tłuszczowe, witaminy. Jest łatwo wchłaniany bez uczucia tłustego filmu. Wosk jojoba odżywia, nawilża i natłuszcza oraz zmiękcza skórę i włosy. Chroni przed szkodliwym wpływem czynników atmosferycznych. Zalecany w pielęgnacji skóry dzieci.

 

  • Olejek Eteryczny Sandałowy - Drzewo sandałowe wywodzi się ze wschodniej części Indii. To jedno z najcenniejszych drzew na świecie. Rodzaj santalum ma ponad 19 znanych gatunków, do produkcji olejku eterycznego wykorzystuje się najczęściej odmianę Santalum album (drzewo sandałowe indyjskie), ale też - choć nieco rzadziej - santalum spicatum (drzewo sandałowe australijskie). Podczas procesu destylacji z parą wodną wykorzystywane są zmielone i wysuszone wióry drewna pozyskane z twardzieli - centralnej części drzewa. Olejek sandałowy należy do najdroższych olejków eterycznych. Oryginalny ( Santalum Album Wood Oil ) łagodzi zapalenia i podrażnienia skóry, trądzik, grzybice, suchy łupież. Polecany szczególnie do pielęgnacji skóry tłustej, trądzikowej, zanieczyszczonej, skłonnej do wyprysków. Działa odżywczo, odmładza skórę i wygładza zmarszczki - to bez wątpienia istotny element działań przeciwstarzeniowych.

 

  • Olejek Eteryczny Geraniowy - Posiada właściwości antyseptyczne, grzybobójcze, uspakajające i antydepresyjne. Posiada charakterystyczny zapach, orzeźwiający. Może być stosowany w domowych dezodorantach, ponieważ wykazuje właściwości przeciwbakteryjne i maskuje zapach potu. Wykazuje działanie przeciwłupieżowe i sebostatyczne, dlatego może być stosowany w kosmetykach przeznaczonych do pielęgnacji przetłuszczającej się skóry głowy. Olejek geraniowy jest także chętnie stosowany w pielęgnacji skóry dojrzałej, ponieważ wykazuje działanie ściągające i przeciwzmarszczkowe. Ujędrnia i uelastycznia skórę twarzy i ciała, dlatego może być również wykorzystywany do usuwania blizn, rozstępów i cellulitu.

 

  • Olejek Eteryczny z Mięty Pieprzowej - Olejek miętowy daje uczucie orzeźwienia i odświeżenia, wykorzystywany jest w kosmetykach o działaniu oczyszczającym oraz łagodzącym. Olejek z mięty pieprzowej używa się w preparatach przeznaczonych do pielęgnacji cery problematycznej, tj. tłustej i trądzikowej. Olejek z mięty pieprzowej doskonale nadaje się do pielęgnacji włosów przetłuszczających się i osłabionych. Kosmetyki z dodatkiem olejku nadają włosom objętości.

SKŁADNIKI POMOCNICZE

  • Olej Kokosowy Frakcjonowany - Caprylic/Capric Triglyceride pozyskuje się z oleju kokosowego. Jego tłusta formuła dobrze natłuszcza skórę, sprawiając, że ta staje się miękka i zregenerowana. Ze względu na brak alergiczności substancja jest stosowana w wielu produktach kosmetycznych, takich jak kremy, szampony do włosów czy kosmetyki dla dzieci. Substancja ta jest tłustym emolientem, co oznacza, że po nałożeniu na skórę lub włosy tworzy cienką warstwę okluzyjną, która ma za zadanie chronić skórę przed nadmierną utratą wilgoci. Ograniczając utratę wody z naskórka, pośrednio działa też nawilżająco.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia