• PUDER DO KĄPIELI ORANŻERIA

Pojemność: 300g

NAWILŻENIE, RELAKS

Wegańskie Tak
42.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
INPOST PACZKOMATY 12
INPOST KURIER PRZEDPŁATA 14
INPOST KURIER ZA POBRANIEM 22
Dostępność mała ilość

🖐️HAND MADE🖐️

Zostaw telefon

Oranżeria - Musujący Puder do Kąpieli

Cała pomarańczarnia tylko dla Ciebie. 🍊🍊🍊 Możesz robić tutaj co dusza zapragnie, a wokół będzie unosił się na bąbelkach mocno cytrusowy zapach.

Twoje ciało nabierze jędrności, a skóra stanie się bardziej nawilżona. To właśnie po to dodano otulający olej ze słodkich migdałów do kąpieli. Dodatkowo - olej z pestek winogron złagodzi podrażnienia. I wszystko to podczas, gdy Ty kąpiesz się w oranżadzie.🍹

Co zawiera puder Oranżeria:

🛀 Soda oczyszczona i Kwasek cytrynowy oczyszczają skórę. Sprawiają, że pudry musują.

🛀 Mąka z tapioki i kukurydziana zmiękczają skórę, czyniąc ją jeszcze przyjemniejszą i   delikatniejszą w dotyku. Sprawiają, że puder do kąpieli jest puszysty, jak chmurka.

🛀 Olej ze słodkich migdałów do kąpieli dodawany bardzo chętnie, nie bez powodu z resztą. Naturalny emolient. Bogaty w witaminy A, D i E, polecany do skóry wrażliwej, wygładza ją i jest uroczy.



🛀 Olej z pestek winogron chroni skórę przed utratą wody, regeneruje i zmiękcza. Nadaje skórze jedwabiste uczucie, nie pozostawia wrażenia tłustości.

Musujące pudry do kąpieli od Braci Mydlarzy to nic innego jak sproszkowane kule do kąpieli. Dzięki temu to Ty decydujesz o intensywności doznań w wannie, wsypując odpowiednio mniej lub więcej pudru. Oranżeria musuje, przepięknie pachnie i czyni skórę przyjemną w dotyku - dzięki dodatkowi olejków oraz mąki z tapioki.


Zapach: Pomarańczowy, cytrusowy.

Sposób użycia: Wypełnij wannę ciepłą wodą. Wsyp niewielką ilość pudru (ok. 5 łyżek). Kiedy Ty się relaksujesz, musujący puder do kąpieli robi swoje. Daj sobie czas, 20-30 minut. Na koniec spłucz ciało czystą wodą.

Opakowanie: Kraftowa puszka z wieczkiem.

Data ważności: 01.06.2025


Produkt wykonany ręcznie. Powstaje w niewielkich partiach, każda z nich może nieznacznie różnić się wyglądem.

SKŁAD

SODA OCZYSZCZONA, KWASEK CYTRYNOWY, SKROBIA KUKURYDZIANA, SKROBIA Z TAPIOKI, OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW, KOMPOZYCJA ZAPACHOWA, OLEJ Z PESTEK WINOGRON

INCI

SODIUM BICARBONATE, CITRIC ACID, CORN STARCH, TAPIOCA STARCH, PRUNUS AMYGDALUS DULCIUS OIL, PARFUM, VITIS VINIFERA SEED OIL, LIMONENE*, LINALOOL*

* składniki kompozycji zapachowej

SKŁADNIKI AKTYWNE

  • Olej ze Słodkich Migdałów - Zastosowanie olejku ze słodkich migdałów pozwoli uzyskać optymalne nawilżenie skóry i przywróci jej blask. Olej z migdałów wygładza naskórek, łagodzi podrażnienia, sprawia, że skóra staje się bardziej elastyczna i odpowiednio napięta. Dzięki nienasyconym kwasom tłuszczowym olej migdałowy działa jak naturalny emolient. Regeneruje barierę lipidową skóry, a także doskonale nawilża i zmiękcza naskórek. Ponadto olej migdałowy zawiera kwasy fenolowe, flawonoidy, kwas ferulowy, proteiny, magnez, mangan, potas, fosfor oraz witaminy: A, E, B1, B2 i B6. Obecna w nim witamina A sprzyja z kolei walce z trądzikiem, zwłaszcza, że olej jest lekki i nie zapycha porów skóry. Równie przydatna jest tu zawartość cynku – pierwiastka wykorzystywanego w maściach redukujących zarówno wypryski, jak i otarcia. Przy tak korzystnym wpływie oleju ze słodkich migdałów na skórę, olej ten nie jest komedogenny. Nie powoduje zapychania porów i niedoskonałości, dlatego z powodzeniem może być stosowany również przez osoby z cerą mieszaną.

  • Olej z Pestek Winogron - Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe – palmitynowy, oleinowy, linolowy, które nawilżają, chronią i wzmacniają skórę. Ponadto witaminy A, E, K i D, które bardzo dobrze rozpuszczają się w tłuszczach. W szczególności witaminy A i E, należące do „witamin młodości”, mają dobroczynny wpływ na skórę – spowalniają procesy starzenia, nawilżają i chronią przed czynnikami zewnętrznymi.

SKŁADNIKI POMOCNICZE

  • Soda Oczyszczona - Soda oczyszczona, najczęściej będąca bazowym składnikiem naturalnych dezodorantów, działa przede wszystkim bakteriobójczo, a to właśnie bakterie są odpowiedzialne za powstający podczas pocenia się brzydki zapach. Dodatkowo soda dba o równowagę pH, a kosmetyk nie zostawia brzydkich plam na ubraniach. Jako składnik kul do kąpieli zmiękcza wodę,oczyszcza, razem z kwaskiem cytrynowym sprawia że kule musują! Soda sprawia że na wannie nie ma śladu osadu.

  • Kwasek Cytrynowy - Kwas cytrynowy to naturalny kwas organiczny obecny w dużych ilościach w owocach cytrusowych, takich jak limonki i cytryny. Jest również surowcem produkowanym specjalnie do celów przemysłowych i stosowanym w szerokim zakresie produktów, w tym żywności i napojów, preparatów farmaceutycznych, detergentów, produktów kąpielowych, pielęgnacji skóry, pielęgnacji włosów i wielu innych kosmetyków. Ze względu na różnorodne korzyści, kwas cytrynowy jest popularny w naturalnych formułach: może działać jako korektor i regulator pH, zwiększać stabilność i trwałość produktów, przyczyniać się do optymalnej wydajności różnych środków czynnych, a także wytwarzać bąbelki (musujące) w pożądanych produktach kąpielowych lub SPA. Kwas cytrynowy ma również znane korzyści dla skóry. Należy do rodziny kwasów AHA, które wspierają złuszczanie skóry, ujawniając świeżą i jędrniejszą cerę. Jest również przeciwutleniaczem stosowanym w aplikacjach przeciwstarzeniowych.

  • Skrobia Kukurydziana - Pochodzący z nasion kukurydzy proszek zmiękcza i rewitalizuje skórę. Pomaga uwolnić toksyny. Jest dobrym produktem w pozbyciu się z twarzy nadmiaru sebum. Pozostawia na skórze przyjemną miękkość.

  • Skrobia z Tapioki - Tapioka powstaje z egzotycznej rośliny o nazwie maniok. Jej właściwości od dawna są cenione przez mieszkańców Ameryki Południowej, teraz coraz większą popularnością cieszy się również w Polsce. Tapioka zawiera wiele cennych witamin i minerałów, dzięki którym wykazuje szereg właściwości zdrowotnych. W tapioce znajdują się między innymi witaminy B1, B2, B6, C, PP, cynk, fosfor, magnez, potas, wapń czy żelazo. Absorbuje nadmiar sebum, działa matująco i łagodząco. Zmniejsza tłustość kosmetyków oraz poprawia ich właściwości aplikacyjne. Stanowi alternatywę dla talku. Stosowana jest również w pudrach do twarzy, dezodorantach, suchych szamponach oraz produktach do kąpieli.

     

     

 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia