• PEELING DO CIAŁA RUMIANEK I DRZEWO RÓŻANE

Pojemność: 60 g

SKÓRA WRAŻLIWA I PROBLEMATYCZNA

Wegańskie Tak
Brak towaru
28.00
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
INPOST PACZKOMATY 12
INPOST KURIER PRZEDPŁATA 14
INPOST KURIER ZA POBRANIEM 22
Dostępność Brak towaru
Zostaw telefon

Wyciszający Skórę Peeling do Ciała

Czy wiecie jak pachnie olejek z rumianku rzymskiego? Moim zdaniem jak polna łąka. Świeżo, kwiatowo, ziołowo i słodko. Jeśli dodamy do tego ciepły, drzewny aromat olejku Drzewa Różanego i nutkę Lawendy powstaje coś pięknego. Uspokajający, ciepło kwiatowo- słodki aromat.

Każdy z użytych  w peelingu olejków świetnie sprawdza się w pielęgnacji skóry wrażliwej i problematycznej. Peeling ten działa więc uspokajająco  na naszą skórę. Będzie sprawdzał się np. przy wrastających włoskach i tam gdzie skóra podatna jest na stany zapalne.

Zawarty w tym peelingu drobno zmielony pumeks skutecznie usuwa martwy naskórek. Drobny Pumeks nie rozpuszcza się jak peeling cukrowy i nie jest tak ostry jak peeling solny, ma również neutralne dla skóry PH. Drobinki pumeksu pozostają dłużej na skórze, dzięki czemu podczas kilku minutowego masażu jest on w stanie usunąć więcej martwego naskórka. 
 
Witaminy  i kwasy tłuszczowe znajdujące się w organicznych olejach: kokosowym i maśle shea wspomagają regenerację naskórka, odbudowę i zapewniają pełne nawilżenie.

Co zawiera peeling:

Pumeks w 100 % naturalny składnik, powstaje ze skały magmowej w erupcji wulkanów, jego szklista i drobnoziarnista budowa sprawdza się w produktach do złuszczania. 

Organiczny Olej Kokosowy, bogaty w witaminy i kwasy tłuszczowe, takie jak antybakteryiny Kwas Laurynowy.

Organiczne Nierafinowane Maslo Shea, zawiera witaminy A, E and F i kwasy tłuszczowe. Nawilża, zapobiega wysychaniu skóry. 

Rumianek Rzymski (zwany też Rumianem Szlachetnym) użyty w Peelingu pochodzi z Angliiod wieków używany był do pielęgnacji skóry wrażliwej i skóry dzieci. Nie zawiera prawie żadnych alergenów, wykazuje również działanie przeciwuczuleniowe.
 
Organiczny Olejek z Drzewa Różanego pochodzi z  destylacji gałęzi i liści  drzewa różanego. Drzewo to rośnie w tropikalnych lasach deszczowych Brazylii. W aromaterapii ceni się jego działanie uspokajające. Stosowany jest na skórze problematycznej i trądzikowej z powodu swoich  antybakteryjnych i antyseptycznych właściwości. Poprawia elastyczność skóry, przyśpiesza jej regenerację.

Organiczny Olejek z Lawędy Wąskolistnej, to kolejny wybrany specjalnie dla skóry wrażliwej składnik Peelingu. Olejek z Lawendy znany od stuleci, ceniony jest za swoje antyseptyczne i bakteriobójcze właściwości, co ułatwia leczenie infekcji. Łagodzi podrażnienia skóry, stosowany jest przy poparzeniach i trudno gojących się ranach. Zapach olejku uspokaja i łagodzi stres.  
 
Peeling nie zawiera syntetycznych barwników, zapachów, konserwantów, składników modyfikowanych genetycznie. Nie jest testowany na zwierzętach. 

Zapach: Świeżo, kwiatowo, ziołowo i słodko. 

Sposób użycia: Niewielką ilość nałożyć na mokrą i umytą skórę . Nakładać, szpatułką lub łyżeczką tak aby nie wprowadzić wody do słoiczka. Masować kulistymi ruchami około 5- 10 minut, po czym spłukać i  delikatnie wytrzeć. Skóra będzie już nawilżona, także nie ma potrzeby stosowania dodatkowo kremów nawilżających. Stosować 2 x w tygodniu. 

Opakowanie: Szklany słoik.

Data ważności: 02.06.2024


Produkt wykonany ręcznie. Powstaje w niewielkich partiach, każda z nich może nieznacznie różnić się wyglądem.

SKŁAD

MASŁO SHEA, OLEJ KOKOSOWY, PUMEKS, WITAMINA E ROZPUSZCZONA W OLEJU SŁONECZNIKOWYM, RUMIANEK RZYMSKI, OLEJEK ETERYCZNY Z LAWENDY, OLEJEK ETERYCZNY Z DRZEWA RÓŻANEGO

INCI

BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER*, COCOS NUCIFERA OIL*, PUMICE, HELIANTHUS ANNUS SEED OIL & TOCOPHEROL, ANTHEMIS NOBILIS FLOWER OIL, LAVANDULA AUGUSTIFOLIA OIL*, ANIBA ROSEADORA WOOD OIL, LINALOOL**, LIMONENE**, GERANIOL**, BENZYL BENZOATE**

* z certyfikowanych upraw ekologicznych

** naturalne składniki olejków eterycznych

Wszystkie oleje i masła użyte w produkcie są najwyższej jakości, nierafinowane i zimnotłoczone.

SKŁADNIKI AKTYWNE

  • Masło Shea - To pozyskiwany na zimno miąższ z orzechów drzewa masłowego rosnącego w Afryce środkowej. Zawiera oprócz tłuszczów, woski, witaminy, allantoinę, związki terpenowe i sterole. Już samo w sobie jest prawie gotowym „kremem pielęgnacyjnym z Natury”. Tworzy na skórze delikatny film ochronny przed słońcem, mrozem, wiatrem. Pielęgnuje, odżywia i nawilża skórę, zawiera witaminy A i E, zapobiega utracie wody i pozostawia na skórze warstwę ochronną. Samo dobro.

 

  • Olej Kokosowy - To jeden z najbardziej odpornych na utlenianie tłuszczów roślinnych, często jest polecany zarówno do spożycia, jak i do pielęgnacji skóry i włosów. Poprawia kondycję skóry poprzez ograniczenie ubytku wody, zmiękcza ją i nawilża, a włosy szczególnie chroni przed utratą protein. Polecany do pielęgnacji skóry suchej, łuszczącej się, dojrzałej i trądzikowej. Magia nawilżania, właściwości przeciwbakteryjne i nieoceniona pomoc w walce z przebarwieniami.

 

  • Rumianek Rzymski - Rumianek rzymski w rzeczywistości nie jest prawdziwym rumiankiem. Prawidłowa nazwa tej rośliny to rumian szlachetny (Anthemis nobils L.) lub rumian rzymski. Bylina ta pochodzi z Europy Zachodniej i obecnie często jest uprawiana jako kwiat ozdobny. Rumian szlachetny ma podobne właściwości do rumianku pospolitego i również jest silnie aromatyczną rośliną. Na skórę działa kojąco, oczyszczająco, regenerująco i przeciwzapalnie. W kosmetykach stosowany jest do łagodzenia podrażnień skóry, do usuwania wysypek i owrzodzeń. Jest skuteczny w przypadku oparzeń i różnorodnych dolegliwościach skórnych (świąd, wyprysk, popękana skóra, itp.).

 

  • Olejek Eteryczny z Lawendy - Otrzymywany jest przez destylację z parą wodną kwitnącego ziela lawendy odmiany officinalis (znane są jeszcze 2 odmiany dające inne olejki: spikowy i lawandynowy). Największe uprawy lawendy odbywają się we Francji i Bułgarii, ale lawendę uprawia się również na Półwyspie Bałkańskim, Mołdawii i Gruzji. Olejek ma świeży, kwiatowo-ziołowy zapach z delikatną nutą owocowo-drzewną. To jeden z najbardziej popularnych składników kompozycji zapachowych. Ma właściwości odświeżające powietrze i odstraszające mole. Działanie terapeutyczne olejku lawendowego opisał i doświadczył twórca pojęcia aromaterapii - francuski chemik Maurice Rene Gatefosse, który przez przypadek odkrył skuteczność gojenia na własnej, poparzonej w trakcie pracy laboratoryjnej skórze. Dodatkowy atut tego olejku to działanie uspokajające. Jest pomocny przy depresji, lękach i bezsenności. Stosowany jest także i polecany przy trądziku, oparzeniach, bliznach i rozstępach.

 

  • Olejek Eteryczny z Drzewa Różanego - Olejek eteryczny z drzewa różanego, znany ze swoich silnych właściwości regenerujących, jest stosowany jako aktywny składnik przeciwstarzeniowy. Tonik, olejek eteryczny z drzewa różanego jest doskonałym składnikiem rewitalizującym. Olejek eteryczny z drzewa różanego jest również znany ze swoich właściwości oczyszczających. Olej różany jest niezwykle wszechstronnym i korzystnym olejem, który może być stosowany do poprawy zdrowia skóry. Jest bogaty w witaminy, minerały i przeciwutleniacze, które pomagają odżywiać skórę i chronić ją przed szkodami środowiskowymi. Olej różany ma właściwości przeciwzapalne, które mogą zmniejszyć zaczerwienienie, podrażnienie i stan zapalny. Pomaga również zablokować wilgoć, dzięki czemu jest doskonałym wyborem dla osób o suchej lub wrażliwej skórze. Oprócz korzyści związanych z nawilżaniem, olejek różany może pomóc zminimalizować widoczność zmarszczek i plam starczych. Ponadto, pomaga on ukoić i uspokoić skórę, zapewniając jednocześnie ochronę antyoksydacyjną przed wolnymi rodnikami. Dzięki wielu zaletom olejek różany może pomóc w poprawie ogólnego stanu zdrowia skóry, jeśli jest stosowany regularnie.

SKŁADNIKI POMOCNICZE

  • Pumeks Wulkaniczny - Pumeks z lawy wulkanicznej powstaje w naturalnym procesie kontaktu stygnącej lawy z powietrzem. Gorąca lawa uwalnia gazy, tworząc na powierzchni bąble. Pumeks to właśnie ta drobnoziarnista kwarcowa skała wulkaniczna, która nie została skrystalizowana. Wbrew pozorom jest skałą bardzo twardą i trwałą. Po raz pierwszy jego właściwości zostały docenione już w Starożytności. Pumeks był znany na Bliskim Wschodzie, jako narzędzie do usuwania odcisków i zgrubień na stopach, bez podrażniania skóry. Do celów kosmetycznych używany jest wyselekcjonowany pumeks o niskiej gęstości i wysokiej czystości, która jest niezbędna w kosmetykach i produktach pielęgnacyjnych. Naturalna struktura spienionych pęcherzyków pumeksu zapewnia doskonałe właściwości złuszczające, jak również wysoką chłonność ciekłych składników i zapachów. Dzięki bardzo niskiemu ciężarowi właściwemu drobiny pumeksu mogą być zawieszone w produkcie. Pumeks od dawna jest popularnym składnikiem ściernym dodawanym do mydła. Najczęściej stosowany jest jako składnik złuszczający w produktach do pielęgnacji oraz mycia ciała, rąk i stóp. Pumeks złuszcza naskórek usuwając martwe komórki, oczyszcza pory, masuje skórę pobudzając mikrokrążenie.

 

 

 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia