• OLEJ Z PESTEK MALIN

Pojemność: 50ml

KAŻDY TYP SKÓRY, ZWŁASZCZA SUCHA, PROBLEMATYCZNA

Wegańskie Tak
38.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
INPOST PACZKOMATY 12
INPOST KURIER PRZEDPŁATA 14
INPOST KURIER ZA POBRANIEM 22
Dostępność mała ilość

🖐️HAND MADE🖐️

Zostaw telefon

Olej z Pestek Malin tłoczony na zimno, nierafinowany

Olej tłoczony i pakowany jest w olejarni Gaja. Powstaje w niewielkich partiach na zamówienie.

Olej z pestek malin posiada bardzo korzystne działanie pielęgnacyjne – zarówno do skóry, jak i do włosów. Można go stosować w czystej formie, bezpośrednio na skórę, a także jako dodatek do ulubionego kremu, serum itp.

Właściwości olejku z pestek malin:

Olej z pestek malin wykazuje silne działanie nawilżające, regenerujące i przeciwzmarszczkowe. Polecany jest szczególnie do cery suchej, zniszczonej, dojrzałej, jak również do cery trądzikowej. Działa antybakteryjnie oraz przeciwzapalnie, zapobiega powstawaniu zaskórników czy trądziku. Olej podkreśla opaleniznę, poprawiając koloryt skóry.

Olej z nasion czerwonej maliny jest uniwersalny i sprawdza się w pielęgnacji każdego typu skóry. Posiada silne właściwości przeciwutleniające, działa odmładzająco oraz spowalnia procesy starzenia się skóry. Poprawia elastyczność, ujędrnia, wzmacnia barierę lipidową skóry, a przy tym chroni ją przed utratą wody. Naturalny olej z nasion malin zawiera witaminy A i E, dzięki czemu poprawia wygląd skóry, nadaje jej zdrowy blask oraz rozświetla. Olej z pestek malin będzie odpowiedni do twarzy dojrzałej suchej, z pierwszymi oznakami starzenia.

Zastosowanie w pielęgnacji:

Olej z pestek czerwonej maliny świetnie sprawdzi się w przypadku cery alergicznej, wrażliwej, skłonnej do podrażnień. Działa przeciwzapalnie, łagodzi i przyspiesza gojenie się skóry. Olej malinowy korzystnie wpływa na stan skóry trądzikowej, tłustej oraz mieszanej. Działa przeciwbakteryjnie, przeciwzapalnie, reguluje produkcję sebum, a także niweluje blizny i przebarwienia. To w 100% naturalna bomba odżywcza dla Twojej skóry oraz włosów – pokochają go włosy wysokoporowate, a także cera, na której widoczne są: trądzik, przebarwienia czy zmarszczki.

Ma lekką konsystencję, bardzo szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu.

W naszej ofercie dostępny jest w cenie, która zaskakuje tak pozytywnie, jak robi to jego działanie. Wybierz olej z pestek malin – podziękuje Ci za to Twoja skóra i nie tylko!


Zapach: Nasienny, lekko ziemisty który szybko się ulatnia.

Sposób użycia: Bezpośrednio na oczyszczoną twarz, końcówki włosów, jako dodatek do kosmetyków. Pamiętaj że olejki nakładamy na wilgotną skórę.

Po otwarciu przechowywać w lodówce. Chronić przed światłem słonecznym.

Opakowanie: Szklana butelka z pipetą.

Kraj pochodzenia: Polska

Data ważności: 30.11.2024


Oleje kosmetyczne były znane już w czasach biblijnych. Ze względu na swoją cenę tylko wybrańcy mieli możliwość korzystania z ich drogocennych właściwości. Obecnie jest dużo łatwiejszy dostęp do nich. Dla Ciebie z wszystkich stron świata zdobywamy oleje najwyższej jakości, tłoczone na zimno i nierafinowane. Każdy znajdzie olejek dla siebie, niezależnie czy posiada skórę delikatną i wrażliwą, suchą czy też problematyczną. Swoją sławę oleje zdobyły dzięki bogactwu składników odżywczych, pielęgnujących naszą skórę, włosy i paznokcie.

SKŁAD

100% OLEJ Z PESTEK MALIN 

INCI

RUBUS IDAEUS SEED OIL

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia