• MYDŁO ROKITNIK Z WERBENĄ

Pojemność: 90g

CERA PROBLEMATYCZNA, TRĄDZIKOWA I ZNISZCZONA

Wegańskie Tak
24.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
INPOST PACZKOMATY 12
INPOST KURIER PRZEDPŁATA 14
INPOST KURIER ZA POBRANIEM 22
Dostępność mała ilość

🖐️HAND MADE🖐️

Zostaw telefon

Naturalne Mydło Rokitnik z Werbeną

O właściwościach antybakteryjnych, wygładzających  i przeciwzmarszczkowych.

Naturalne mydło Rokitnik z Werbeną to rzemieślnicze, ręcznie robione mydło, które tworzą naturalne, najwyższej jakości  składniki pochodzenia roślinnego. Podstawowym składnikiem mydła są tłoczone w olejarni oleje: z rokitnika oraz z czarnuszki – nieoczyszczone i nierafinowane – bogactwo właściwości przeciwbakteryjnych, przeciwzapalnych oraz ściągających. Mydło rokitnikowe wspomaga walkę z trądzikiem oraz doskonale regeneruje i wygładza zniszczoną skórę, przywracając jej doskonałą kondycję i blask.

Odpowiedni dobór składników sprawia, iż naturalne, ręcznie robione mydło Rokitnik z Werbeną  jest prawdziwym sprzymierzeńcem w walce z niedoskonałościami skóry.

Antybakteryjne działanie oleju z rokitnika przyspiesza gojenie zmian trądzikowych oraz zapobiega tworzeniu blizn. Olej z Czarnuszki odmładza skórę, zabliźnia i przyspiesza gojenie ran. Oliwa z oliwek działa przeciwzapalnie i kojąco. Zawarto w nim również olej rycynowy, który łagodzi, ochrania i nawilża. Z kolei masło shea regeneruje i odnawia zniszczony naskórek, a olej kokosowy łagodzi podrażnienia.

Ręcznie robione mydło Rokitnik z Werbeną wspomaga leczenie atopowego zapalenia skóry, łuszczycy oraz trądziku pospolitego. Delikatny, cytrusowy aromat werbeny dodaje kostce świeżości i działa uspokajająco.


Zapach: Cytrusowy.

Sposób użycia: Mydło przeznaczone do twarzy i do ciała. Po użyciu należy przechowywać na ażurowej mydelniczce.

Opakowanie: Tekturowy kartonik.

Data ważności: 10.2025


UWAGA: Wszystkie mydła wytwarzane są ręcznie, dlatego poszczególne partie mogą się od siebie różnić wyglądem, kolorem i zapachem. Biały nalot powstaje w wyniku dojrzewania mydła, nie świadczy o jego gorszych właściwościach, znika po pierwszym użyciu.

 

SKŁAD

OLIWA Z OLIWEK, MASŁO SHEA, OLEJ KOKOSOWY, OLEJ RYCYNOWY, OLEJ Z CZARNUSZKI, OLEJ Z ROKITNIKA, KOMPOZYCJA ZAPACHOWA, ZIARNA CZARNUSZKI

INCI

SODIUM OLIVATE, SODIUM SHEA BTTERATE, SODIUM COCOATE, SODIUM RICINOLEATE, SODIUM NIGELLA SEEDATE, SAPONIFIED HIPPOPHAE RHAMNOIDES, FRAGRANCE, NIGELLA SATIVA SEED, HEXYL CINNAMAL*, LIMONENE*, LINALOOL*, BENZYL BENZOATE*, ALPHA-ISOMETHYL IONONE*

* składniki kompozycji zapachowej

Wszystkie oleje i masła użyte w produkcie są najwyższej jakości, nierafinowane i zimnotłoczone.

SKŁADNIKI AKTYWNE

  • Oliwa z Oliwek - Do jedzenia, do smarowania, do kosmetyków dla dorosłych i dla dzieci. Jeden z tych składników, który tak samo dobrze sprawdza się w kuchni, jak i w łazience. Surowiec kosmetyczny znany od najdawniejszych czasów. Uzyskuje się ze świeżo tłoczonych na zimno oliwek. Zawiera Kwasy tłuszczowe, karotenoidy, fosfolipidy, witaminę E, fitosterole. Ma nawilżające i wygładzające działanie na suchą i wrażliwą skórę. Chroni przed niekorzystnym działaniem czynników atmosferycznych. Dostarcza wielu antyoksydantów.

 

  • Masło Shea - To pozyskiwany na zimno miąższ z orzechów drzewa masłowego rosnącego w Afryce środkowej. Zawiera oprócz tłuszczów, woski, witaminy, allantoinę, związki terpenowe i sterole. Już samo w sobie jest prawie gotowym „kremem pielęgnacyjnym z Natury”. Tworzy na skórze delikatny film ochronny przed słońcem, mrozem, wiatrem. Pielęgnuje, odżywia i nawilża skórę, zawiera witaminy A i E, zapobiega utracie wody i pozostawia na skórze warstwę ochronną. Samo dobro.

 

  • Olej Kokosowy - To jeden z najbardziej odpornych na utlenianie tłuszczów roślinnych, często jest polecany zarówno do spożycia, jak i do pielęgnacji skóry i włosów. Poprawia kondycję skóry poprzez ograniczenie ubytku wody, zmiękcza ją i nawilża, a włosy szczególnie chroni przed utratą protein. Polecany do pielęgnacji skóry suchej, łuszczącej się, dojrzałej i trądzikowej. Magia nawilżania, właściwości przeciwbakteryjne i nieoceniona pomoc w walce z przebarwieniami.

 

  • Olej Rycynowy - Olejek rycynowy stanowił niezbędny kosmetyk używany przez nasze babcie do pielęgnacji ciała. Dziś, zastępowany przez setki różnorakich specyfików, został nieco zapomniany. Pora do niego powrócić. Dlaczego? Przedłuża młodość skóry. Zmiękcza ją i nawilża, a wnikając głęboko stymuluje produkcję kolagenu i elastyny, odpowiedzialnych za jędrność i elastyczność skóry. Dzięki temu opóźnia pojawianie się zmarszczek, spłyca już istniejące zmarszczki mimiczne i bruzdy. Nienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w olejku rycynowym nawilżają i zabezpieczają skórę przed utratą wilgoci, co jest zdecydowaną przewagą tego naturalnego sposobu na trądzik, nad innymi metodami. Właściwości oczyszczające i regenerujące, zmniejsza przebarwienia, konkretny zawodnik.

 

  • Olej z Czarnuszki - Otrzymywany z tłoczenia nasion czarnuszki siewnej. Ma bardzo kompleksowe działanie pielęgnacyjne. Wpływa korzystnie na kondycję skóry, regeneruje naskórek i łagodzi skutki ewentualnych poparzeń. Pomaga przy łuszczycy, grzybicy zabijając bakterie i zapobiegając powstawaniu nowych.

 

  • Olej z Rokitnika - Śmiało można go nazwać „opatrunkiem” i „eliksirem młodości” To unikalny wśród olejów roślinnych surowiec ze względu na wysoką zawartość kwasu palmitooleinowego, identycznego z naturalnie występującym w skórze składnikiem lipidów. Aktywuje fizjologiczne funkcje skóry i przyspiesza wszystkie procesy regeneracyjne sprzyjając rozwojowi nowego naskórka. Ponadto zawiera dużo „witamin młodości”; A,C,E.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia