• MYDŁO DZIEGCIOWE

Pojemność: 90g

CERA Z DERMATOZAMI, ŁUSZCZYCĄ ORAZ TRĄDZIKOWA

Wegańskie Tak
28.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
INPOST PACZKOMATY 12
INPOST KURIER PRZEDPŁATA 14
INPOST KURIER ZA POBRANIEM 22
Dostępność mała ilość

🖐️HAND MADE🖐️

Zostaw telefon

Naturalne Mydło Dziegciowe z Dziegciem Brzozowym i Olejem Konopnym

O właściwościach antyseptycznych, przeciwświądowych i przeciwzapalnych.

Mydło dziegciowe, to rzemieślnicze, ręcznie robione mydło, stosowane przy pielęgnacji skóry problematycznej, borykającej się z łuszczycą,  wypryskami, zapaleniem łojotokowym skóry, atopowym zapaleniem skóry, świądem, grzybicą, łojotokiem, odleżynami itp. Podstawowym składnikiem mydła jest dziegieć brzozowy oraz olej konopny, tłoczony w naszej olejarni, które stanowią naturalne, najwyższej jakości  składniki pochodzenia roślinnego.

Naturalne mydło dziegciowe, ręcznie robione, to idealny sposób na zadbanie o Twoją skórę. 

Dziegieć to naturalna substancja pozyskiwana z kory brzozy, o niezwykłych właściwościach leczniczych. Przede wszystkim zwalcza  pasożyty i bakterie, niweluje świąd. Należy zwrócić uwagę na fakt, że przyspiesza gojenie, działa antyseptycznie, przeciwgrzybiczo i odkażająco. Co więcej, likwiduje łupież, zaskórniki, zmiany trądzikowe, zwalcza skutki łuszczycy i egzemy. Dodatek oleju babassu wzbogaca mydło o dodatkowe właściwości pielęgnujące. Olej konopny odżywia i wygładza skórę, łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia.  Dodatek zielonej glinki ma za zadanie wychwycić toksyny zgromadzone na powierzchni skóry oraz  wygładzić naskórek, delikatnie go złuszczając.

Mydło posiada charakterystyczny zapach.


Zapach: Charakterystyczny dziegciowy.

Sposób użycia: Mydło przeznaczone do mycia twarzy i ciała. Po użyciu odkładaj zawsze na ażurową mydelniczkę.

Opakowanie: Tekturowy kartonik.

Data ważności: 10.2025


UWAGA: Wszystkie mydła wytwarzane są ręcznie, dlatego poszczególne partie mogą się od siebie różnić wyglądem, kolorem i zapachem. Biały nalot powstaje w wyniku dojrzewania mydła, nie świadczy o jego gorszych właściwościach, znika po pierwszym użyciu.

 

 

SKŁAD

OLIWA Z OLIWEK, MASŁO SHEA, OLEJ BABASSU, OLEJ KONOPNY, OLEJ RYCYNOWY, DZIEGĆ BRZOZOWY, ZIELONA GLINKA, SÓL

INCI

SODIUM OLIVATE, SODIUM SHEA BUTTERATE, ORBIGNYA OLEIFERA (BABASSU) OIL, SODIUM HEMP SEEDATE, SODIUM RICINOLEATE, BETULA ALBA OIL, KAOLIN (GREEN CLAY), SODIUM CHLORIDE

Wszystkie oleje i masła użyte w produkcie są najwyższej jakości, nierafinowane i zimnotłoczone.

SKŁADNIKI AKTYWNE

  • Oliwa z Oliwek - Do jedzenia, do smarowania, do kosmetyków dla dorosłych i dla dzieci. Jeden z tych składników, który tak samo dobrze sprawdza się w kuchni, jak i w łazience. Surowiec kosmetyczny znany od najdawniejszych czasów. Uzyskuje się ze świeżo tłoczonych na zimno oliwek. Zawiera Kwasy tłuszczowe, karotenoidy, fosfolipidy, witaminę E, fitosterole. Ma nawilżające i wygładzające działanie na suchą i wrażliwą skórę. Chroni przed niekorzystnym działaniem czynników atmosferycznych. Dostarcza wielu antyoksydantów.

 

  • Masło Shea - To pozyskiwany na zimno miąższ z orzechów drzewa masłowego rosnącego w Afryce środkowej. Zawiera oprócz tłuszczów, woski, witaminy, allantoinę, związki terpenowe i sterole. Już samo w sobie jest prawie gotowym „kremem pielęgnacyjnym z Natury”. Tworzy na skórze delikatny film ochronny przed słońcem, mrozem, wiatrem. Pielęgnuje, odżywia i nawilża skórę, zawiera witaminy A i E, zapobiega utracie wody i pozostawia na skórze warstwę ochronną. Samo dobro.

 

  • Olej Babassu - pozyskiwany jest z orzechów drzewa palmowego atalia, występującego naturalnie na terenie Amazonii i w Afryce. Olej tłoczony jest na zimno, a następnie oczyszczany naturalnymi sposobami. Ma on postać bezzapachowego, biało-beżowego miękkiego masła, które pod wpływem temperatury ciała topi się i zamienia w przezroczysty płyn. Dzięki temu łatwo się rozprowadza oraz wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu. Olej babassu to wszechstronny, naturalny kosmetyk do włosów, twarzy i ciała. Doskonale nawilża, ujędrnia skórę oraz zapobiega procesom starzenia. Sprawdzi się w masażu, walce z cellulitem, a także w pielęgnacji suchych, łamliwych włosów.

 

  • Olej Konopny - Choć może się źle kojarzyć, to prawdziwy król wśród olejów. Jego cudowne właściwości kojące są nie do przecenienia. Olej otrzymuje się z nasion konopi siewnej, rośliny występującej w Europie. Ostatnio zyskuje coraz większą popularność w kosmetyce dzięki swoim doskonałym właściwościom odżywczym i regeneracyjnym. Stosowany na skórę stanowi składnik aktywny mający widoczny wpływ na jej kondycję. Łagodzi podrażnienia, przez co jest odpowiedni do stosowania nawet przy stanach zapalnych, czy skórze atopowej. Wzmacnia hydrolipidową barierę chroniąc skórę przed utratą wody. Ponadto, olej konopny ma działanie przeciwgrzybicze i bakteriostatyczne.

 

  • Olej Rycynowy - Olejek rycynowy stanowił niezbędny kosmetyk używany przez nasze babcie do pielęgnacji ciała. Dziś, zastępowany przez setki różnorakich specyfików, został nieco zapomniany. Pora do niego powrócić. Dlaczego? Przedłuża młodość skóry. Zmiękcza ją i nawilża, a wnikając głęboko stymuluje produkcję kolagenu i elastyny, odpowiedzialnych za jędrność i elastyczność skóry. Dzięki temu opóźnia pojawianie się zmarszczek, spłyca już istniejące zmarszczki mimiczne i bruzdy. Nienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w olejku rycynowym nawilżają i zabezpieczają skórę przed utratą wilgoci, co jest zdecydowaną przewagą tego naturalnego sposobu na trądzik, nad innymi metodami. Właściwości oczyszczające i regenerujące, zmniejsza przebarwienia, konkretny zawodnik.

 

  • Dziegć Brzozowy -  jest pozyskiwany naturalnie podczas procesu suchej destylacji drewna brzozowego, zwanego pirolizą*. Występuje w postaci oleistego płynu o ciemnym zabarwieniu, charakteryzującego się ostrym zapachem. Zawiera m.in. betulinę, gwajakol, ksylen, fenol oraz substancje żywiczne, kwasy organiczne, fitoncydy. Ma działanie odkażające, przeciwświądowe, antyseptyczne, przeciwzapalne, przeciwpasożytnicze, przeciwłupieżowe i przeciwgrzybiczne i keratoplastyczne (dzięki nim zmiękcza warstwę rogową naskórka). Sporo tego, nie? Bo dziegieć to dobro - potrafi zdziałać na rzecz problematycznej skóry prawdziwe cuda i wyleczyć to, z czym nic innego do tej pory nie mogło sobie poradzić.

 

  • Zielona Glinka - Od dawna stosowana jest przez Greków, Włochów czy Egipcjan, jako maseczka lub do pielęgnacji włosów. Nadaje się szczególnie do włosów przetłuszczających się, ponieważ pochłania nadmiar sebum. Uzyskuje swój kolor z rozłożonych alg oraz zawartego w nich chlorofilu. Jest znana z tego, że zawiera wiele cennych minerałów. Im intensywniejszy kolor, tym często zielona glinka jest droższa, ponieważ moc koloru wskazuje na wysoką zawartość prozdrowotnych substancji. W jej składzie znajdziemy krzem, magnez, wapń, potas, sód, cynk, mangan i selen. Skutecznie usuwa toksyny i zanieczyszczenia środowiskowe z wierzchniej warstwy naskórka. Ma działanie przeciwzapalne oraz antybakteryjne, dzięki czemu świetnie łagodzi podrażnienia. Dobrze sprawdza się przy cerze problematycznej, trądzikowej, tłustej. Skórę suchą może wysuszyć bardziej.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia