• MASŁO LAWENDOWE

Pojemność: 120ml

KAŻDY TYP SKÓRY

Wegańskie Tak
42.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
INPOST PACZKOMATY 12
INPOST KURIER PRZEDPŁATA 14
INPOST KURIER ZA POBRANIEM 22
Dostępność mała ilość

🖐️HAND MADE🖐️

Zostaw telefon

Naturalne Masło Lawendowe do ciała

Francuska lawenda znana jest ze swoich właściwości uspokajających i niesamowitego, ziołowo-mydlanego zapachu. Delikatne masło lawendowe skutecznie relaksuje i odpręża ciało. Kosmetyk efektywnie regeneruje naskórek, intensywnie go odżywiając. Natłuszczona i głęboko nawilżona skóra staje się miękka i aksamitna w dotyku.

Masło lawendowe ukoi Twoją skórę.

Oleje użyte w procesie produkcji kosmetyku, tworzą doskonałą barierę, dzięki której poziom nawilżenia utrzymuje się w skórze znacznie dłużej. Masło lawendowe koi zmęczony i podrażniony codziennym życiem naskórek. Zadbaj o odżywienie swojej skóry, ciesząc się jej pięknem, zarówno latem, jak i zimą.

Co zawiera masło Lawendowe:

Masło shea - doskonale nawilża i pielęgnuje skórę, zapobiega utracie wody.

Olej babassu - nawilża, ujędrnia i zapobiega procesom starzenia. Pomaga w walce z cellulitem.

Olej z pestek moreli - nawilża i regeneruje skórę, poprawia jej napięcie. Przeciwdziała procesom starzenia i łagodzi stany zapalne.

Ekstrakt z lawendy - bogaty w oksydanty, regeneruje, wspomaga odnowę skóry.

Olejek eteryczny z lawendy - wycisza, uspokaja i relaksuje.

Olejek eteryczny z bergamoty - odświeża, ujędrnia, łagodzi podrażnienia.

Dbaj o siebie naturalnie, a skóra Ci za to podziękuje:)


Zapach: Cytrusowo - lawendowy.

Sposób użycia: W celu uzyskania najlepszych rezultatów masło lawendowe należy stosować na wilgotną skórę np. bezpośrednio po kąpieli lub prysznicu.

Opakowanie: Szklany słoik.

Data ważności: 12 miesięcy od otwarcia.

Data produkcji: 08.2023


Produkt wytworzony jest z naturalnych składników. Jego zapach, kolor i konsystencja może się nieznacznie różnić w zależności od partii.


SKŁAD

MASŁO SHEA, OLEJ BABASSU, OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW, OLEJ Z PESTEK MORELI, EKSTRAKT Z LAWENDY W OLEJU SŁONECZNIKOWYM, OLEJEK ETERYCZNY LAWENDOWY, OLEJEK ETERYCZNY Z BERGAMOTY

INCI

GUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, ORBIGNYA OLEIFERA SEED OIL, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, PRUNUS ARMENIACA SEED OIL, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA EXTRACT, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA HERB OIL, CITRUS AURANTIUM BERGAMIA FRUIT OIL, LIMONENE*, LINALOOL*, CITRAL*

* naturalne składniki olejków eterycznych

Wszystkie oleje i masła użyte w produkcie są najwyższej jakości, nierafinowane i zimnotłoczone.

SKŁADNIKI AKTYWNE

  • Masło Shea - To pozyskiwany na zimno miąższ z orzechów drzewa masłowego rosnącego w Afryce środkowej. Zawiera oprócz tłuszczów, woski, witaminy, allantoinę, związki terpenowe i sterole. Już samo w sobie jest prawie gotowym „kremem pielęgnacyjnym z Natury”. Tworzy na skórze delikatny film ochronny przed słońcem, mrozem, wiatrem. Pielęgnuje, odżywia i nawilża skórę, zawiera witaminy A i E, zapobiega utracie wody i pozostawia na skórze warstwę ochronną. Samo dobro.


  • Olej Babassu - pozyskiwany jest z orzechów drzewa palmowego atalia, występującego naturalnie na terenie Amazonii i w Afryce. Olej tłoczony jest na zimno, a następnie oczyszczany naturalnymi sposobami. Ma on postać bezzapachowego, biało-beżowego miękkiego masła, które pod wpływem temperatury ciała topi się i zamienia w przezroczysty płyn. Dzięki temu łatwo się rozprowadza oraz wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu. Olej babassu to wszechstronny, naturalny kosmetyk do włosów, twarzy i ciała. Doskonale nawilża, ujędrnia skórę oraz zapobiega procesom starzenia. Sprawdzi się w masażu, walce z cellulitem, a także w pielęgnacji suchych, łamliwych włosów.


  • Olej z Pestek Moreli - Ten delikatny i uniwersalny olej zawiera fosfolipidy i fitosterol oraz niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, które mają szczególnie korzystne działanie na skórę, dobrą wchłanialność i działanie przeciwalergiczne. Delikatne właściwości oleju z pestek moreli są znane od dawna i szeroko wykorzystywane do pielęgnacji skóry dzieci. Nawilża i regeneruje skórę, a także poprawia jej napięcie. Przeciwdziała procesom starzenia, łagodzi stany zapalne, poprawia kondycję włosów, a także regeneruje delikatną skórę warg.


  • Ekstrakt z Lawendy - Ekstrakt z lawendy to skoncentrowany wyciąg z kwiatów lawendy, wykorzystywany w wielu produktach pielęgnacyjnych i kosmetycznych. Bogaty w antyoksydanty, olejki eteryczne oraz związki przeciwzapalne, ekstrakt ten jest ceniony za swoje właściwości kojące, regenerujące oraz wspomagające odnowę skóry. Dodatkowo, dzięki swoim antyseptycznym i antybakteryjnym cechom, jest często stosowany w produktach przeznaczonych do cery problematycznej, w tym w walce z trądzikiem. Pomaga uspokoić podrażnioną skórę, łagodzić zaczerwienienia i działa antybakteryjnie, co jest szczególnie korzystne przy leczeniu stanów zapalnych skóry. Stymuluje również procesy regeneracyjne skóry, przyspieszając gojenie drobnych ran i podrażnień. Jego lekka i przyjemna dla zmysłów formuła sprawia, że jest chętnie używany w produktach do pielęgnacji twarzy, ciała oraz w aromaterapii.


  • Olejek Eteryczny Lawendowy - Otrzymywany jest przez destylację z parą wodną kwitnącego ziela lawendy odmiany officinalis (znane są jeszcze 2 odmiany dające inne olejki: spikowy i lawandynowy). Największe uprawy lawendy odbywają się we Francji i Bułgarii, ale lawendę uprawia się również na Półwyspie Bałkańskim, Mołdawii i Gruzji. Olejek ma świeży, kwiatowo-ziołowy zapach z delikatną nutą owocowo-drzewną. To jeden z najbardziej popularnych składników kompozycji zapachowych. Ma właściwości odświeżające powietrze i odstraszające mole. Działanie terapeutyczne olejku lawendowego opisał i doświadczył twórca pojęcia aromaterapii - francuski chemik Maurice Rene Gatefosse, który przez przypadek odkrył skuteczność gojenia na własnej, poparzonej w trakcie pracy laboratoryjnej skórze. Dodatkowy atut tego olejku to działanie uspokajające. Jest pomocny przy depresji, lękach i bezsenności. Stosowany jest także i polecany przy trądziku, oparzeniach, bliznach i rozstępach.


  • Olejek Eteryczny z Bergamoty - Ogranicza łojotok i nadmierną pracę gruczołów łojowych, wspomaga gojenie ran, działa jako naturalny dezodorant, gdyż niweluje zapach potu. Działa antybakteryjnie, antyseptycznie, łagodząco i przeciwzapalnie. Świetnie sprawdzi się jako naturalny preparat do skóry trądzikowej. Zmniejsza widoczność blizn, ujędrnia i łagodzi podrażnienia. We włoskiej medycynie ludowej stosowano go jako domowy preparat dezynfekujący skórę oraz łagodzący podrażnienia.



Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia