• KREM DO TWARZY CODZIENNA PIELĘGNACJA

Pojemność: 50ml

KAŻDY TYP SKÓRY

Wegańskie Tak
72.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
INPOST PACZKOMATY 12
INPOST KURIER PRZEDPŁATA 14
INPOST KURIER ZA POBRANIEM 22
Dostępność mała ilość

🖐️HAND MADE🖐️

Zostaw telefon

Krem do twarzy Codzienna Pielęgnacja

Nawilżający krem o bogatym składzie i lekkiej konsystencji, świetnie sprawdzi się w codziennej pielęgnacji.

Krem jest lekki i szybko się wchłania.

Bogaty skład zapewnia wieloetapową pielęgnację i sprawia że krem ma naprawdę duże możliwości.

Właściwości kremu:

  • Silnie nawilża
  • Odżywia
  • Działa przeciwstarzeniowo
  • Regeneruje
  • Wygładza
  • Reguluje wydzielanie sebum
  • Poprawia elastyczność

Wyjątkowość tego kremu polega na tym że mogą go używać osoby z cerą normalną, mieszaną, wrażliwą, suchą a nawet przetłuszczającą się i problematyczną. 

Pewnie powiecie, że jak coś jest do wszystkiego, to jest do ..., ale nic bardziej mylnego. 

Podstawowym zadaniem tego kremu jest tak wyregulować Twoją skórę, aby cera była zdrowa, promienna i dobrze nawilżona😃

Co znajdziemy w kremie:

Hydrolat z geranium zapewni skórze nawilżenie, zadziała łagodząco i zmiękczająco. Jest bazą tego kremu.

Hydromanil mocno nawilża skórę i reguluje proces jej odnowy, zabezpiecza przed utratą wody z naskórka.

Kwas hialuronowy trójcząsteczkowy bardzo silnie nawilża i działa odmładzająco.

Olej jojoba zawiera witaminy A,E i F, poprawia elastyczność skóry, wygładza zmarszczki, przywraca skórze miekkość, gładkość i jędrność.

Olej z pestek jabłka nawilża, regeneruje, wpływa na produkcję włókien kolagenowych. Doskonały do cery zmęczonej i dojrzałej. 

Olej z nasion pomidora to jeden z najlepszych olejów stosowanych w kosmetykach naturalnych, a jednak mało jeszcze docenianych. Działa na skórę na wielu płaszczyznach. Przede wszystkim ma funkcję naprawczą.

Wyciągi wodno - glicerynowe z: rózy, jabłka i zielonej herbaty, działają antyoksydacyjnie, łagodząco, ujędrniająco, kojąco oraz regulują pracę gruczołów łojowych.

Krem zadba o Ciebie kompleksowo i o to chodzi😀

DBAJ O SIEBIE NATURALNIE


Zapach: Delikatny i subtelny.

Sposób uzycia: Niewielką ilość kremu nakładaj na oczyszczoną i stonizowaną skórę twarzy, nakładając na jeszcze lekko wilgotną krem wchłonie się błyskawicznie.

Stosuj codziennie rano i wieczorem.

Opakowanie: Szklany słoiczek.

Data ważności: 18.01.2025


Produkt wytworzony jest z naturalnych składników. Jego zapach, kolor i konsystencja może się nieznacznie różnić w zależności od partii.

SKŁAD

HYDROLAT Z GERANIUM, WODA, GLICERYNA ROŚLINNA, OLEJ JOJOBA, OLEJ Z NASION POMIDORA, OLEJ Z PESTEK JABŁKA, STEARYNIAN SACHAROZY, CYTRYNIAN STEARYNIANU GLICERYNY, HYDROMANIL, KWAS HIALURONOWY TRÓJCZĄSTECZKOWY, EKSTRAKT Z RÓŻY STULISTNEJ, WYCIĄG Z JABŁKA, WYCIĄG Z ZIELONEJ HERBATY, GUMA TARA, BENZOESAN SODU, SORBINIAN POTASU, KOMPOZYCJA ZAPACHOWA, KWAS MLEKOWY

INCI

PELARGONIUM GRAVEOLENS FLOWER/LEAF STEM WATER, AQUA, GLYCERIN, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL, SOLANUM LYCOPERSICUM SEED OIL, PYRUS MALUS SEED OIL, SUCROSE STEARATE, GLYCERYL STEARATE CITRATE, HYDROLYZED CAESALPINA SPINOSA GUM, HYALURONIC ACID, ROSA CENTIFOLIA FLOWER EXTRACT, PYRUS MALUS FRUIT EXTRACT, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, SODIUM HYALURONATE, CAESALPINIA SPINOSA GUM, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, PARFUM, LACTIC ACID, LIMONENE*

* składnik kompozycji zapachowej

SKŁADNIKI AKTYWNE

  • Hydrolat z Geranium - Działa przeciwzapalnie i oczyszczająco. Łagodzi wszelkiego rodzaju podrażnienia skóry, odświeża ją, zmiękcza i nawilża. Poprawia mikrokrążenie krwi w skórze oraz reguluje funkcjonowanie gruczołów łojowych. Pielęgnuje skórę z egzemą, trądzikiem, łupieżem bądź z łuszczycą. Zapobiega przesuszeniom skóry, uspokaja ją i koi.
  • Olej Jojoba - Składa się z szeregu płynnych estrów woskowych tj. tokoferoli, steroli, innych niezmydlających się substancji i dlatego czyni go unikalnym olejem wykorzystywanym w kosmetologii. Dodatkowo posiada witaminę A, E , F. Poprawia elastyczność skóry, wygładza zmarszczki, przywraca skórze miękkość, gładkość i jędrność.
  • Olej z Nasion Pomidora - Sekret spektakularnego działania oleju z nasion pomidora tkwi w proporcjach niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), które zawiera. Znajdziemy w nim około 30-60% kwasu linolowego LA i 20-30 % kwasu oleinowego. I właśnie te proporcje (znacznie więcej kwasu linolowego w stosunku do oleinowego) sprawiają, że olej z nasion pomidora zastosowany bezpośrednio na skórę zadziała w spektakularny sposób. Olej z nasion pomidora to także dobre źródło karotenoidów, które nie tylko poprawiają koloryt cery. Dzięki nim skóra jest chroniona przed promieniami słonecznymi, infekcjami i innymi podrażnieniami. Olej zawiera także flawonoidy oraz fitosterole roślinne. Dzięki nim olej z nasion pomidora zmniejsza swędzenie, zaczerwienienie czy obrzęki skóry. Działa przeciwzapalnie oraz wspomaga gojenie drobnych uszkodzeń skóry.

  • Olej z Pestek Jabłka - Olej z pestek jabłka to surowiec o działaniu zmiękczającym, nawilżającym i regenerującym. Ma lekką konsystencję, szybko się wchłania i jest dobrym emolientem. Wpływa na produkcję włókien kolagenowych, dzięki czemu sprawdzi się w pielęgnacji cery zmęczonej i dojrzałej. Zawartość siarki sprawia, że jest pomocny w przypadku łuszczycy czy zmian trądzikowych. Kwasy tłuszczowe zapewniają skórze miękkość i odżywienie, poprawiając jej ogólny wygląd, rozświetlając i wyrównując koloryt. Olej z pestek jabłek jest również świetnym składnikiem szamponów, odżywek i masek. Poprawia kondycję włosów, nadaje im blask i miękkość oraz hamuje ich wypadanie. Sprawia, że włosy stają się bardziej odżywione, a cebulki wzmocnione. Wytwarzanie oleju z pestek jabłka to kwintesencja filozofii zero waste – podczas procesu produkcji nie powstają żadne odpady.

  • Hydromanil - Składnik pochodzenia naturalnego jest otrzymywany z krzewu Caesalipinia Spinosa, rosnącego w peruwiańskich Andach. Nasiona krzewu zawierają 30% substancji zapasowej składającej się w 80% z polisacharydów o nazwie galaktomannany czyli  mannozy i galaktozy, które to cukry stanowią podstawę potencjału nawilżającego Hydromanilu. Hydromanil to składnik, który w szybki i naturalny sposób nawilża skórę- a jak wiadomo, przesuszenie skóry to pierwszy krok do problemów ze skórą. Właściwość nawilżająca hydromanilu polega na blokadzie wilgoci w skórze. Proces nawilżania przebiega dwutorowo- powierzchniowo i wewnątrz skóry. Większość nawilżaczy działa jedynie powierzchniowo i nie przenika w głąb skóry. Związek zawarty w hydromanilu wchodzi w interakcje z warstwami skóry, wchłania się i zatrzymuje w skórze, co powoduje, że jest ona długotrwale nawilżona, co ma wpływ na poprawę jej wyglądu i tekstury. Regularne stosowanie hydromanilu sprawia, że skóra staje się zdrowsza, jest promienna, elastyczna i miękka.

  • Kwas Hialuronowy - To związek naturalnie występujący w naszym organizmie, dzięki niemu skóra jest nawilżona, jędrna oraz gładka. Jego działanie można przyrównać do powiększającej się gąbki, która wchłania wilgoć i przechowuje ją w naszej skórze. Substancja nawilżająca, chroni naskórek przed utratą wody. Uelastycznia, zmiękcza i ujędrnia naskórek. Wiąże wodę, dzięki czemu napina oraz wygładza skórę, zapobiega powstawaniu zmarszczek. Łagodzi stany zapalne, wykazuje działanie gojące.

  • Ekstrakt z Róży Stulistnej - Róża stulistna (Rosa centifolia) jest odmianą hybrydową opracowaną przez holenderskich hodowców. Wiadomo, że pochodzi między innymi od róży damasceńskiej, ale jej dokładna historia nie jest w pełni udokumentowana. Uprawia się ją głównie w Maroko i we Francji. Działa antybakteryjnie, przeciwzapalnie i regenerująco. Wspomaga gojenie drobnych ran, poparzeń i uszkodzeń skóry. Wzmacnia naczynia krwionośne, łagodzi podrażnienia, zmniejsza zaczerwienienia. Jest naturalnym antyoksydantem: wymiata wolne rodniki, działa przeciwzmarszczkowo, odmładzająco, poprawia elastyczność i wygładza, oczyszcza i ożywia. Polecany do cery suchej, naczynkowej, dojrzałej, wiotkiej, podrażnionej a także tłustej i trądzikowej (w tym z trądzikiem różowatym).

  • Wyciąg z Jabłka - jest bogaty w fitohormony, izoflawonoidy, fitosterole i tokoferole, dlatego przede wszystkim łagodzi skutki niedoboru hormonów w skórze. Wzmacnia tkankę łączną skóry poprzez zwiększenie produkcji elementów matriks międzykomórkowego i włókien kolagenu. Dzięki temu korzystnie wpływa na gładkość skóry (zmniejsza ilość i głębokość zmarszczek). Dodatkowo tokoferole działają przeciwutleniająco, chroniąc skórę przed negatywnym wpływem wolnych rodników, a obecność fitosteroli zmniejsza podatność skóry na podrażnienia. Reguluje utratę wody.

  • Wyciąg z Zielonej Herbaty - Ekstrakt z chińskiej herbaty, zwanej także kamelią- gatunku rośliny z rodziny herbatowatych pochodzącej z Azji. Wyciąg zawiera dużą ilość flawonoidów- garbniki (taninę), epikatechiny (m.in. epilogalusokatechinę- EGCG)- alkaloidy (kofeinę, teofilinę, teobrominę), witaminy z grupy B, wit. K, C, P, sole mineralne (fluor, żelazo, magnez, mangan, potas, wapń, fosfor, cynk). Składnik wykazuje działanie bakteriobójcze, ściągające, odkażające, oczyszczające, odświeżające, chłodzące, łagodzące i ochronne. Nawilża i tonizuje. Wskazany do pielęgnacji cery zanieczyszczonej, tłustej i trądzikowej, ale również suchej lub odwodnionej czy wrażliwej ze skłonnością do pękania naczyń krwionośnych, podrażnieniami. Łagodzi także poparzenia, regeneruje, hamuje rozwój stanów zapalnych i normalizuje pracę gruczołów łojowych. Jest silnym antyoksydantem, wspomaga likwidację i zapobiega powstawaniu zmarszczek i zaskórników. Posiada także naturalny filtr UV, aczkolwiek o dość niskim faktorze, ponadto wzmaga syntezę melaniny, może poprawiać koloryt bladej, zmęczonej i poszarzałej skóry oraz przyspieszać opalanie. Jest stosowany w kosmetykach typu Anti-Age, do cery naczynkowej, antycellulitowych, tonizujących, przeciwtrądzikowych, a także do higieny intymnej, opalania, w produktach do pielęgnacji włosów i tłustej skóry głowy z łupieżem. 

  • Guma Tara - Guma Tara to biały, bezwonny proszek pozyskiwany ze zmielenia endospermy nasion Caesalpina spinosa, rodzimego drzewa z Peru, powszechnie znanego jako Tara. Drzewa Tara rosną dziko w lasach Andów, w suchym klimacie, w piaszczystej i kamienistej glebie. Drzewo nosiło niegdyś miano „peruwiańskiego chleba świętojańskiego”. Jest to roślina strączkowa, a nasiona obecne w jej owocach zawierają rezerwę odżywczą dla początkującego stadium noworodka – endospermę (albumen). Jest ona bogata w polisacharydy, głównie mannozę i galaktozę, które stanowią rezerwuar odżywczy. Guma Tara posiada różnej wielkości cząstki, dzięki czemu surowiec dociera do zewnętrznych oraz głębokich warstw naskórka, przez co nawilża długotrwale. Jest to naturalny zamiennik syntetycznych środków konsystencjotwórczych.

SKŁADNIKI POMOCNICZE

  • Gliceryna Roślinna - Gliceryna wykazuje się działaniem nawilżającym, zabezpiecza naszą skórę przed nadmiernym odparowywaniem z niej wody, zmiękcza naskórek i sprawia, że zmarszczki są zdecydowanie mniej widoczne. Działa okluzyjnie, ujędrniająco, regenerująco, natłuszczająco. Stosując ją na włosy możemy spodziewać się, że będą one błyszczące, wygładzone, odżywione, a końce przestaną się łamać. Ułatwia transport innych substancji w głąb skóry.

  • Stearynian Sacharozy - Sucrose stearate jest to składnik pochodzenia naturalnego. Otrzymywany jest z sacharozy i estryfikowanego kwasu tłuszczowego, który pozyskuje się z oleju roślinnego, najczęściej kokosowego. Składnik ten jest rozpuszczalny w tłuszczach, nie rozpuszcza się w wodzie.  Tworzy na powierzchni skóry i na włosach odżywczy, delikatny film. Wygładza, zmiękcza i chroni. Jest to składnik konsystencjotwórczy, zapobiega rozwarstwianiu się faz w kosmetykach. Nie jest bardzo tłustym składnikiem. Nie pozostawia bardzo grubej warstwy na skórze, ale skutecznie ją nawilża.
  • Cytrynian Stearynianu Gliceryny - to emulgator pochodzenia roślinnego. Składnik umożliwia powstawanie emulsji, będącej połączeniem fazy olejowej i wodnej. Działa kondycjonująco, wygładza, nawilża i odżywia skórę. 

  • Benzoesan Sodu - jest solą sodową kwasu benzoesowego. Występuje naturalnie w przyrodzie (w postaci anionu benzoesanowego), np. w jagodach, żurawinie, borówkach, śliwkach, cynamonie czy grzybach. I choć z racji nadużywania w przemyśle spożywczym zyskał sobie złą sławę, to jednak należy uznać go za konserwant bezpieczny dla zdrowia - znacznie bezpieczniejszy niż jego alternatywy.

  • Sorbinian Potasu - to substancja używana przede wszystkim do konserwowania żywności i kosmetyków, ponieważ ogranicza rozwój bakterii, drożdży i pleśni. Uznawana jest za jeden z najbezpieczniejszych konserwantów, które są odpowiednie dla zdrowia ludzkiego. Warto dodać, że w kosmetykach wykorzystuje się substancję stworzoną syntetycznie, chociaż występuje także naturalnie w przyrodzie w owocach jarzębiny. Sorbinian potasu jest dopuszczalnym składnikiem również kosmetyków naturalnych i ekologicznych, odpowiednim dla wegan i wegetarian. Stanowi popularny konserwant, podobnie jak benzoesan sodu. Warto wiedzieć o tym, że zdecydowana większość kosmetyków, również tych naturalnych, zwłaszcza z tzw. ,,płaszczem wodnym", musi zawierać konserwant chroniący przed rozwojem bakterii, pleśni i grzybów, a także umożliwiający przedłużenie trwałości danego produktu, a tym samym jego długotrwałe stosowanie.

 

  • Kwas Mlekowy - Obok nawilżających i złuszczających funkcji, kwas mlekowy wykazuje właściwości antybakteryjne, przeciwstarzeniowe i pełni rolę regulatora pH. Dodatkowo zwęża pory, lekko wybiela i złuszcza skórę. Warto przy okazji wspomnieć, że kwas mlekowy (lactic acid) jest wegański, gdyż jest to naturalny kwas produkowany przez bakterie w żywności poddanej fermentacji.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia