• KOKTAJL DO TWARZY

Pojemność: 30 ml

ANTYOKSYDACYJANE SERUM NA DZIEŃ RÓŻA & PACZULA

Wegańskie Tak
74.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
INPOST PACZKOMATY 12
INPOST KURIER PRZEDPŁATA 14
INPOST KURIER ZA POBRANIEM 22
Dostępność mała ilość

🖐️HAND MADE🖐️

Zostaw telefon

Koktajl Przeciwzmarszczkowy na Dzień

To w końcu serum czy koktajl?

Koktajl ze względu na swoją oryginalną konsystencję, kolor oraz bogactwo naturalnych substancji odżywczych. Antyoksydacyjne serum ze względu na swoje przeciwstarzeniowe działanie. 

Serum nazwano koktajlem, gdyż jest to cudowna, odżywcza, skoncentrowana dawka substancji aktywnych. Dlaczego koktajl jest antyoksydacyjny? Mówiąc najprościej antyoksydacja to proces mający na celu spowolnienie procesu starzenia poprzez wymiatanie wolnych rodników. Wolne rodniki są wywołane czynnikami zewnętrznymi i dotyczą każdego z nas. Bardzo chcą się z czymś połączyć - nikt nie lubi być sam;) - niestety one podczas wiązania się z makrocząsteczkami i komórkami skóry odpowiedzialnymi za jej jędrność i elastyczność niszczą je.

Do tego serum jest lekkie, świetnie nosi się w dzień. No i jeszcze ta róża i paczula… czy to już kosmetyk idealny? :)

Pomysł na serum antyoksydacyjne na dzień polega na skutecznej walce z niszczącymi skórę wolnymi rodnikami. Dlatego do Koktajlu do Twarzy dodano aż 10% witaminy C oraz inne składniki bogate w antyoksydanty: opuncja, dzika róża, żurawina, paczula i witamina E.

Jak wszystkie kosmetyki producenta, zapach to zasługa dobroczynnych olejków eterycznych. Tym razem połączenie ciepłej paczuli, trawy cytrynowej, lawendy i bergamoty nadaje koktajlowi oryginalnego zapachu. Konsystencja przypomina gęstą śmietanę w kolorze lekko różowym.

W czym tkwi sekret

Witamina C

I to nie byle jaka tylko najefektywniejsza, wysoce przyswajalna i bardzo stabilna czyli etylowana forma witaminy C. Jest jednym z najważniejszych antyoksydantów, czyli wymiataczy wolnych rodników spowalniających procesy starzenia się skóry. Dodatkowo przepięknie rozświetla skórę oraz rozjaśnia przebarwienia. Co bardzo ważne, witamina ta stabilna jest na działanie światła dlatego może być składnikiem serum do dziennej pielęgnacji.

Olej z Opuncji

Najdroższy olej świata;). Zawiera około 90% nienasyconych kwasów tłuszczowych posiadających właściwości przeciwzmarszczkowe. Obecność żelaza i cynku wspomaga produkcję kolagenu. Zielony kolor oleju świadczy o obecności atyoksydacyjnego chlorofilu spowalniającego procesy starzeniowe.

Olej z Dzikiej Róży

Otrzymywany z owoców dzikiej róży. Jest jednym z najcenniejszych wysokiej jakości olejów. Określany mianem "eliksir młodości". Tłoczony na zimno, nierafinowany. Zawiera witaminy C, E, A oraz kwas retinowy, odpowiedzialny za odbudowę naskórka.

Bo z Naturą Ci do twarzy.


Zapach: Dość intensywny różany z paczulą. Ale pamiętajmy że olejki eteryczne szybciej się ulatniają.

Sposób użycia: Przed każdym użyciem wstrząśnij. Nałóż krem na skórę twarzy. Jeśli serum dostanie się do oczu, przemyj wodą. Do stosowania na dzień.

Opakowanie: Szklana buteleczka zapakowana w kartonik.

Data ważności: 20.06.2025


Produkt wytworzony jest z naturalnych składników. Jego zapach, kolor i konsystencja może się nieznacznie różnić w zależności od partii.

 

SKŁAD

HYDROLAT Z RÓŻY DAMASCEŃSKIEJ, HYDROLAT LAWENDOWY, WITAMINA C, OLEJ Z OPUNCJI, MLECZAN SODU, OLEJ Z DZIKIEJ RÓŻY,  ALKOHOL CETYLOWY, PANTENOL, WYCIĄG Z ŻURAWINY, WITAMINA E, OLIWEM 1000,  OLEJEK TERYCZNY Z TRAWY CYTRYNOWEJ,  OLEJEK ETERYCZNY Z BERGAMOTKI, OLEJEK ETERYCZNY Z LAWENDY, OLEJEK ETERYCZNY Z PACZULI, WODA, GUMA KSANTANOWA, ALKOHOL BENZYLOWY, KWAS DEHYDROOCTOWY

INCI

ROSA DAMASCENA FLOWER WATER, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA FLOWER WATER, ETHYL ASCORBIC ACID, OPUNTIA FICUS INDICA SEED OIL, SODIUM LACTATE, ROSA CANINA SEED OIL, CETYL ALCOHOL, PANTHENOL, VACCINIUM MACROCARPON FRUIT POWDER, TOCOPHERYL ACETATE, CETEARYL OLIVATE, SORBITAN OLIVATE, POGOSTEMON CABLIN LEAF OIL, CITRUS AURANTIUM BERGAMIA FRUIT OIL, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL, CYMBOPOGON FLEXUOSUS LEAF OIL, AQUA, XANTHAN GUM, BENZYL ALKOHOL, DEHYDROACETIC ACID, CITRAL*, LINALOOL*, LIMONENE*

* naturalne składniki olejków eterycznych

Wszystkie oleje i ekstrakty użyte w produkcie są najwyższej jakości, nierafinowane i zimnotłoczone. 

SKŁADNIKI AKTYWNE

  • Hydrolat Różany - Woda różana od wieków jest stosowana w pielęgnacji skóry i ceniona nie tylko za piękny zapach, ale też właściwości tonizujące, łagodzące i odmładzające. Woda różana to hydrolat różany powstający podczas destylacji płatków róży parą wodną. Ma przede wszystkim działanie tonizujące, przywracając skórze prawidłowe pH.


  • Hydrolat Lawendowy - Pozyskiwany poprzez destylację parą wodną, jest 100% naturalny. Odświeża skórę głowy regulując wydzielanie sebum, nadając włosom blasku. Dodatkowo ma pozytywny wpływ na nasz układ nerwowy, łagodząc stres poprzez rozluźnienie naszych mięśni.


  • Witamina C - uznawana jest za witaminę młodości. Nic dziwnego, jest to jeden z najbardziej pożądanych i najskuteczniejszych składników, jakie możemy odnaleźć w kosmetykach. Jej obecność w codziennej pielęgnacji sprawia, że skóra odzyskuje jednolity koloryt i promienny blask. Jest ona jest skutecznym przeciwutleniaczem, który zapobiega procesom starzenia skóry. Neutralizuje wolne rodniki uszkadzające komórki skóry. 


  • Olej z Opuncji - To produkt, który w ostatnim czasie zyskał popularność ze względu na swoje właściwości pielęgnacyjne dla skóry. Opuncja figowa to kaktus, którego owoce są bogate w niezbędne dla skóry składniki odżywcze. Olej z opuncji figowej zawiera m.in. witaminy A i E, kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6 oraz flawonoidy. Zastosowanie oleju z opuncji figowej może przynieść wiele korzyści dla skóry, takich jak nawilżenie, zwiększenie elastyczności, redukcja przesuszenia i zmniejszenie widoczności zmarszczek. Dodatkowo, olej ten posiada właściwości przeciwzapalne i łagodzące, co sprawia, że jest idealnym produktem dla skóry wrażliwej i skłonnej do podrażnień. Olej z opuncji figowej może być stosowany na całe ciało, a także do pielęgnacji włosów i paznokci.


  • Olej z Dzikiej Róży - Dzika róża jest rośliną, którą branża kosmetyczna wykorzystuje od dawna. Działa ona nie tylko prourodowo, ale także prozdrowotnie. Olej z dzikiej róży jest kosmetycznym olejem, w składzie którego poza kwasem askorbinowym, czyli witaminą C, są również witaminy A, E, B. Może on być aplikowany na każdą skórę. Nie jest komedogenny. Olej ten genialnie nawilża i regeneruje uszkodzony naskórek. Działa przeciwzapalnie i łagodząco. Posiada naturalne właściwości antyoksydacyjne i lekko ściągające. Olej ten wykazuje poprawę elastyczności skóry, ułatwia regenerację komórek, spowalnia procesy starzenia się skóry. Zmniejsza ilość powstających zmarszczek, zmniejsza zbliznowacenia. Olej z róży znajduje zastosowanie w produktach do pielęgnacji skóry dojrzałej, wrażliwej i uszkodzonej (także przez opalanie) - wspomaga proces łuszczenia się skóry, hamuje proces starzenia. Nadaje się także do skóry tłustej o skłonności do trądziku.


  • Pantenol - To cudowny opatrunek na podrażnienia, skaleczenia, zaczerwienienia. Działa na skórę jak plaster przyspieszając proces gojenia. Prekursor witaminy B5, dobrze wnika w naskórek, skórę i włosy, gdzie ulega przemianie w jej aktywna formę. Regeneruje skórę suchą, swędzącą i po opalaniu nadając skórze gładkości. Wnika także w płytkę paznokcia nawilżając i uelastyczniając ją.


  • Wyciąg z Żurawiny - Kosmetyki zawierające żurawinę działają na skórę nawilżająco i regulują jej ph. Żurawina jest źródłem antyoksydantów przede wszystkim witaminy C, antocyjanów i flawonoidów, które działają odmładzająco na nasze komórki. Dlatego często jest stosowana w kosmetykach, zwłaszcza tych, przeznaczonych dla cery dojrzałej.


  • Witamina E - To jedna z tak zwanych "witamin młodości". Jest obecna w tokoferolach mających właściwości przeciwutleniaczydzięki specyficznej budowie, która pozwala im działać ochronnie na komórki organizmu. Witamina E zastosowana w formie kosmetyków wpływa na hamowanie powstawaniastanów zapalnych, działa przeciwobrzękowo, kojąco i nawilżająco. Dobrze przenika przez naskórek i wbudowuje się w przestrzeniach międzykomórkowych zapewniając im dodatkowe odżywienie, co widać poprzez poprawę elastyczności skóry.


  • Olejek Eteryczny z Trawy Cytrynowej - Olejek eteryczny z trawy cytrynowej wykazuje działanie przeciwzapalne i przeciwbakteryjne. Badania wykazały, że olejek ten może być skuteczny w zwalczaniu wielu bakterii, w tym Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae i Pseudomonas aeruginosa. Ponadto olejek z trawy cytrynowej działa przeciwgrzybiczo, co oznacza, że może pomóc w zwalczaniu infekcji grzybiczych, takich jak grzybica skóry i paznokci.


  • Olejek Eteryczny z Bergamoty - Ogranicza łojotok i nadmierną pracę gruczołów łojowych, wspomaga gojenie ran, działa jako naturalny dezodorant, gdyż niweluje zapach potu. Działa antybakteryjnie, antyseptycznie, łagodząco i przeciwzapalnie. Świetnie sprawdzi się jako naturalny preparat do skóry trądzikowej. Zmniejsza widoczność blizn, ujędrnia i łagodzi podrażnienia. We włoskiej medycynie ludowej stosowano go jako domowy preparat dezynfekujący skórę oraz łagodzący podrażnienia.


  • Olejek Eteryczny z Lawendy - Otrzymywany jest przez destylację z parą wodną kwitnącego ziela lawendy odmiany officinalis (znane są jeszcze 2 odmiany dające inne olejki: spikowy i lawandynowy). Największe uprawy lawendy odbywają się we Francji i Bułgarii, ale lawendę uprawia się również na Półwyspie Bałkańskim, Mołdawii i Gruzji. Olejek ma świeży, kwiatowo-ziołowy zapach z delikatną nutą owocowo-drzewną. To jeden z najbardziej popularnych składników kompozycji zapachowych. Ma właściwości odświeżające powietrze i odstraszające mole. Działanie terapeutyczne olejku lawendowego opisał i doświadczył twórca pojęcia aromaterapii - francuski chemik Maurice Rene Gatefosse, który przez przypadek odkrył skuteczność gojenia na własnej, poparzonej w trakcie pracy laboratoryjnej skórze. Dodatkowy atut tego olejku to działanie uspokajające. Jest pomocny przy depresji, lękach i bezsenności. Stosowany jest także i polecany przy trądziku, oparzeniach, bliznach i rozstępach.


  • Olejek Eteryczny z Paczuli - Uznaje się go za jeden z najdroższych olejków eterycznych, jakie możemy spotkać na całym świecie. Olejek Patchouli ma nie tylko zmysłowe właściwości, ma również ogromy wpływ na zdrowie i skórę. Używając na co dzień olejku z paczuli skóra poczuje się lepiej, stanie się gładka i promienna. Wystarczy dodać 1-2 krople do kremu lub oleju bazowego (np. oleju sezamowego) i wmasować w skórę. Paczuli zmniejsza widoczność zmarszczek i przebarwień, łagodzi stany zapalne i redukuje pojawianie się wyprysków. Rozcieńczony w olejku nośnikowym można stosować miejscowo na siniaki, blizny, skaleczenia i niewielkie rany. Olejek Paczulowy nawilża suchą i spierzchniętą skórę oraz stymuluje namnażanie się nowych komórek. Warto wypróbować go w walce z cellulitem – rozbija zgromadzone pod skórą toksyny oraz zapobiega zatrzymywaniu się wody.

SKŁADNIKI POMOCNICZE

  • Mleczan Sodu - Jest to składnik naturalnie występujący w naszej skórze. Ma silne właściwości wiązania wody w skórze, co przyczynia się do utrzymania odpowiedniego nawilżenia skóry. Dodatkowo posiada on właściwości antybakteryjne chroniące skórę przed infekcjami.


  • Alkohol Cetylowy - To jeden z najważniejszych przedstawicieli dobrych alkoholi, poprawiający poziom nawilżenia i chroniący przed jego utratą. Jest to naturalny emulgator - substancja pozyskiwana z roślin, np. z oleju palmowego lub kokosowego. Jest to emolient tzw. tłusty. Zastosowany w kosmetyku tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną, zapobiegającą nadmiernemu odparowywaniu wody z naskórka. Ma też działanie kondycjonujące czyli zmiękczające i wygładzające skórę i włosyStabilizuje emulsje, zapobiega rozwarstwianiu, utrzymuje jej gładkość, odpowiednią gęstość i puszystość. Sprawia, że poszczególne substancje zawarte w kremach, balsamach, masłach łączą się w aksamitną, jednorodną, masę. Kosmetyk z dodatkiem alkoholu cetylowego bardzo dobrze się wchłania, sprawiając, że skóra jest nawilżona, aksamitna, miła w dotyku. Daje poczucie komfortu na skórze. Działa nawilżająco.


  • Oliwem 1000 - to emulgator nowej generacji pochodzenia roślinnego. Służy on do przygotowywania emulsji typu olej w wodzie (O/W). Emulgator produkowany jest z pochodnych oliwy z oliwek. Olivem1000 produkowany jest tylko z naturalnych i biodegradowalnych surowców, jest również akceptowany przez ekologiczne jednostki certyfikujące. Prócz działania emulgującego wykazuje działanie nawilżające, wygładzające i natłuszczające, dlatego też poprawia nawilżenia i jędrność skóry.


  • Alkohol Benzylowy - Wykorzystuje się go jako substancję konserwującą, która uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu. Chroni również kosmetyk przed nadkażeniem bakteryjnym, które możemy wprowadzić przy codziennym użytkowaniu produktu np. nabierając krem palcem. Benzyl alcohol jest bardzo często wykorzystywany podczas produkcji różnego rodzaju produktów pielęgnacyjnych, także naturalnych – został uznany przez organizacje je certyfikujące za bezpiecznyWiele osób w internecie szuka informacji o tym, co to jest benzyl alcohol oraz o szkodliwości alkoholu benzylowego. Benzyl Alcohol (alkohol benzylowy) jest bezpieczny do stosowania w produktach kosmetycznychAlkohol benzylowy (INCI: Benzyl Alcohol) jest obojętny dla skóry; w kosmetykach pełni funkcje zapachowe i konserwujące, a maksymalne jego stężenie w kosmetyku wynosi 1%; naturalnie występuje w owocach i ziołach, jest dość powszechny w mydłach i produktach do włosów, stosuje się go też jako alkohol w kremach do twarzy. warunkach naturalnych benzyl alcohol występuje jako ester i znajduje się w olejkach eterycznych niektórych kwiatów, podobnie jak limonene i linalool. Jest dopuszczony do stosowania w kosmetykach naturalnych i organicznych przez organizację Ecocert, Soil Association, BDIH, AIAB, Nature.


  • Kwas Dehydrooctowy - To konserwant którego głównym zadaniem jest zniwelowanie mikroorganizmów, które mogą występować w produktach kosmetycznych. Kwas dehydrooctowy hamuje powstawanie i rozwój drobnoustrojów przez cały okres trwałości kosmetyku. Chroni go przed wtórnym zakażeniem, które może pojawić się w wyniku codziennego stosowania produktu. Dzięki niemu preparat nakładany palcami zachowuje swoje właściwości i czystość mikrobiologiczną. Obecność tego konserwantu przedłuża trwałość kosmetyku, pozwala mu utrzymać swoją konsystencję, kolor i zapach, a także właściwości pielęgnacyjne. Może być pochodzenia zarówno naturalnego, jak i syntetycznego. Niezależnie od tego wykazuje takie same właściwości. Kwas dehydrooctowy nie zawiera substancji odzwierzęcych, a także jest bezpieczny dla środowiska naturalnego. Jest dopuszczony do stosowania w kosmetykach naturalnych i organicznych przez organizację Ecocert, Soil Association, BDIH, AIAB, Nature.


 

  • Guma Ksantanowa - wielocukier pochodzenia mikrobiologicznego. Otrzymuje się ją w wyniku fermentacji cukrów przez bakterie Xanthomonas campestris.Guma Ksantanowa jest znakomitą substancją żelującą i zagęszczającą. Poprawia konsystencję i stabilność kremów czy mleczek a przy tym nawilża i wygładza skórę. Jest produktem naturalnym, całkowicie bezpiecznym dla zdrowia.


Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia