• DEZODORANT W KREMIE WĘGIEL I LAWENDA

Pojemność: 30 ml

LAWENDA I TRAWA CYTRYNOWA

Wegańskie Tak
25.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
INPOST PACZKOMATY 12
INPOST KURIER PRZEDPŁATA 14
INPOST KURIER ZA POBRANIEM 22
Dostępność mała ilość

🖐️HAND MADE🖐️

Zostaw telefon

Naturalny Dezodorant w Kremie o zapachu Lawendy i Trawy Cytrynowej

Ten produkt jest idealny dla wrażliwej skóry i osób, które w sposób bezpieczny dla własnego zdrowia, chcą w skuteczny sposób wyeliminować zapach potu i utrzymać uczucie świeżości. Jest wolny od aluminium, parabenów i syntetycznych zapachów. 

Jego zapach jest słodszy i nieco cięższy niż cytrusowy zapach limonki, drugiego dezodorantu, ale jest równie piękny i przyjemny.

Dezodorant działa tylko na powierzchni naszej skóry, wchłaniając wilgoć i zabijając bakterie odpowiedzialne za nieprzyjemny zapach. Nie hamuje wydzielania potu, tak jak antyperspiranty, które blokują ujścia gruczołów potowych poprzez sole glinu (aluminium). Jego formuła sprawdza się w biurze i na siłowni.

Co sprawia, że dezodorant działa:

 

Aktywny Węgiel bambusowy ,którego cząsteczki działają prawie jak magnez, pomagając oczyścić skórę. Wyciąga on toksyczne substancje z naszego ciała i ma niezwykłą zdolność wchłaniania.

 

Wodorotlenek Magnezu, który ma właściwości antybakteryjne  i pomaga wyeliminować zapach potu.

 

Glinka Bentonitowa,( powstaje z pyłu wulkanicznego bogatego w minerały), to jedna z najskuteczniejszych glinek używanych w kosmetyce. Glinka użyta w tym dezodorancie pochodzi ze złóż w Wyoming i zawiera około 70 różnych minerałów. Posiada bardzo silne właściwości odkażające, wchłania toksyny i metale ciężkie. Przy namoczeniu w wodzie zwiększa swoją masę kilkukrotnie i wspaniale wchłania wilgoć.

 

Skrobia Roślinnapomaga nadać konsystencji kremu, łatwą do rozprowadzenia teksturę; posiada silne właściwości matujące, wchłania wilgoć.

 

Nierafinowane Masło Shea, używane od setek lat w Afryce, działa antybakteryjnie, przeciwzapalnie i nawilżająco. Regeneruje skórę i zabezpiecza, jest hypoalergiczne i wspaniale spełnia się w dezodorancie, chroniąc wrażliwą skórę pach.

 

Organiczny Olej Kokosowy, bogaty w dobroczynne kwasy tłuszczowe, minerały i witaminy będzie wspaniale chronił i zabezpieczał skórę. Dzięki obecności kwasów laurynowego i kaprylowego posiada właściwości antybakteryjne i antygrzybiczne.

 

Wodorowęglan Sodu, antyseptyczny i wchłaniający wilgoć.

 

Unikalna kompozycja olejków eterycznych tworzy zapach, który utrzymuje świeżość.

Dezodorant nie zawiera syntetycznych barwników, zapachów, konserwantów, składników modyfikowanych genetycznie. Nie jest testowany na zwierzętach.


Zapach: Lawenda z trawą cytrynową.

Sposób użycia: Rozprowadzić niewielką ilość na suchej i umytej skórze pod pachami. Proszę się nie obawiać, dezodorant nie zostawia plam i nie brudzi naszych ubrań.

Opakowanie: Szklany słoiczek zapakowany w tekturowe pudełeczko.

Data ważności: 20.10.2024


Produkt wykonany ręcznie. Powstaje w niewielkich partiach, każda z nich może nieznacznie różnić się wyglądem.

 

SKŁAD

MASŁO SHEA*, SKROBIA ZIEMNIACZANA, GLINKA BENTONITOWA, WODOROWĘGLAN SODU (SODA OCZYSZCZONA), OLEJ KOKOSOWY*, WODOROTLENEK MAGNEZU, WĘGIEL AKTYWNY Z BAMBUSA, OLEJEK ETERYCZNY LAWENDOWY, OLEJEK ETERYCZNY Z TRAWY CYTRYNOWEJ*, OLEJEK ETERYCZNY Z SZAŁWII, OLEJEK ETERYCZNY Z MIĘTY PIEPRZOWEJ, OLEJEK ETERYCZNY Z DRZEWA HERBACIANEGO, OLEJEK ETERYCZNY Z EUKALIPTUSA

INCI

BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER*, SOLANUM TUBEROSUM STARCH, BENTONITE, SODIUM BICARBONATE, COCOS NUCIFERA OIL*, MAGNESIUM HYDROXIDE, CHARCOAL POWDER, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL, CYMBOPOGON FLEXUOSUS OIL*, SALVIA OFFICINALIS OIL, MENTHA PIPERITA OIL, MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF OIL, EUCALYPTUS GLOBULUS LEAF OIL, LIMONENE**, LINALOOL**, GERANIOL**, CITRAL**

* z certyfikowanych upraw ekologicznych

** naturalne składniki olejków eterycznych

Wszystkie oleje i masła użyte w produkcie są najwyższej jakości, nierafinowane i zimnotłoczone.

SKŁADNIKI AKTYWNE

  • Masło Shea - To pozyskiwany na zimno miąższ z orzechów drzewa masłowego rosnącego w Afryce środkowej. Zawiera oprócz tłuszczów, woski, witaminy, allantoinę, związki terpenowe i sterole. Już samo w sobie jest prawie gotowym „kremem pielęgnacyjnym z Natury”. Tworzy na skórze delikatny film ochronny przed słońcem, mrozem, wiatrem. Pielęgnuje, odżywia i nawilża skórę, zawiera witaminy A i E, zapobiega utracie wody i pozostawia na skórze warstwę ochronną. Samo dobro.

 

  • Glinka Bentonitowa - To rodzaj skały osadowej składającej się głównie z popiołów i tufów pochodzenia wulkanicznego. Jest jedną z najskuteczniejszych glinek używanych w kosmetyce. Najważniejszą cechą glinki bentonitowej, prócz wysokiej zawartości minerałów i składników odżywczych, jest zdolność wchłaniania toksyn i metali ciężkich, ale również wody i innych płynów. Dzięki temu skutecznie oczyszcza organizm zarówno zewnętrznie jak i wewnętrznie. Glinka użyta w tym dezodorancie pochodzi ze złóż w Wyoming i zawiera około 70 różnych minerałów. Posiada bardzo silne właściwości odkażające, wchłania toksyny i metale ciężkie oraz wspaniale wchłania wilgoć.

 

  • Olej Kokosowy - To jeden z najbardziej odpornych na utlenianie tłuszczów roślinnych, często jest polecany zarówno do spożycia, jak i do pielęgnacji skóry i włosów. Poprawia kondycję skóry poprzez ograniczenie ubytku wody, zmiękcza ją i nawilża, a włosy szczególnie chroni przed utratą protein. Polecany do pielęgnacji skóry suchej, łuszczącej się, dojrzałej i trądzikowej. Magia nawilżania, właściwości przeciwbakteryjne i nieoceniona pomoc w walce z przebarwieniami.

 

  • Węgiel Aktywny z Bambusa - 100% naturalny i roślinny, znany jest ze swoich właściwości oczyszczających i złuszczających. Delikatnie usuwa martwe komórki nie odwadniając skóry. Węgiel z bambusa jest od wieków znanym i cenionym surowcem kosmetycznym i medycznym w kulturach azjatyckich. Węgiel aktywny z bambusa to specjalny rodzaj węgla, który powstał w wyniku odpowiedniego procesu spalania łodyg bambusa. Bambus, który jest trawą, rośnie niezwykle szybko i po ścięciu łodygi odnawia się z korzenia. Jest uprawiany na specjalnych plantacjach, na których nie stosuje się żadnych środków chemicznych. Proces spalenia odbywa się w temperaturze powyżej 1000°C. Następnie węgiel jest rozdrabniany do postaci bardzo drobnego, czarnego proszku, który charakteryzuje się porowatością i dużą powierzchnią absorpcyjną, czyli zdolnością do pochłaniania toksyn i zanieczyszczeń. Dzięki tej zdolności jest świetnym składnikiem kosmetycznym stosowanym w produktach do pielęgnacji skóry, ciała i włosów, jak również w pastach do zębów, ma bowiem działanie wybielające szkliwo. Nałożony na skórę w postaci maseczki wchłania nadmiar tłuszczu, zanieczyszczenia, toksyny oraz obumarłe komórki naskórka. Jest to składnik szczególnie polecany w pielęgnacji cery tłustej, zanieczyszczonej i trądzikowej.

 

  • Olejek Eteryczny Lawendowy - Otrzymywany jest przez destylację z parą wodną kwitnącego ziela lawendy odmiany officinalis (znane są jeszcze 2 odmiany dające inne olejki: spikowy i lawandynowy). Największe uprawy lawendy odbywają się we Francji i Bułgarii, ale lawendę uprawia się również na Półwyspie Bałkańskim, Mołdawii i Gruzji. Olejek ma świeży, kwiatowo-ziołowy zapach z delikatną nutą owocowo-drzewną. To jeden z najbardziej popularnych składników kompozycji zapachowych. Ma właściwości odświeżające powietrze i odstraszające mole. Działanie terapeutyczne olejku lawendowego opisał i doświadczył twórca pojęcia aromaterapii - francuski chemik Maurice Rene Gatefosse, który przez przypadek odkrył skuteczność gojenia na własnej, poparzonej w trakcie pracy laboratoryjnej skórze. Dodatkowy atut tego olejku to działanie uspokajające. Jest pomocny przy depresji, lękach i bezsenności. Stosowany jest także i polecany przy trądziku, oparzeniach, bliznach i rozstępach.

 

  • Olejek Eteryczny z Trawy Cytrynowej - Olejek eteryczny z trawy cytrynowej wykazuje działanie przeciwzapalne i przeciwbakteryjne. Badania wykazały, że olejek ten może być skuteczny w zwalczaniu wielu bakterii, w tym Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae i Pseudomonas aeruginosa. Ponadto olejek z trawy cytrynowej działa przeciwgrzybiczo, co oznacza, że może pomóc w zwalczaniu infekcji grzybiczych, takich jak grzybica skóry i paznokci.

 

  • Olejek Eteryczny z Szałwii - Charakteryzuje się typowo ziołowym, lekko pikantnym aromatem. Posiada działanie antyseptyczne, dezodorujące, rozgrzewające, przeciwzapalne, przeciwreumatyczne, regenerujące i ściągające.

 

  • Olejek Eteryczny z Mięty Pieprzowej - Olejek miętowy daje uczucie orzeźwienia i odświeżenia, wykorzystywany jest w kosmetykach o działaniu oczyszczającym oraz łagodzącym. Olejek z mięty pieprzowej używa się w preparatach przeznaczonych do pielęgnacji cery problematycznej, tj. tłustej i trądzikowej. Olejek z mięty pieprzowej doskonale nadaje się do pielęgnacji włosów przetłuszczających się i osłabionych. Kosmetyki z dodatkiem olejku nadają włosom objętości.

 

  • Olejek Eteryczny z Drzewa Herbacianego - ma przede wszystkim bardzo skuteczne i potwierdzone wieloma badaniami naukowymi działanie antyseptyczne. Działa przeciwko wielu mikroorganizmom potencjalnie chorobotwórczym, poczynając od grzybów, drożdży, pleśni, przez bakterie gram-dodatnie i gram-ujemne po niektóre wirusy i pasożyty. Dodatkowo ma działanie przeciwzapalne i łagodzące.

 

  • Olejek Eteryczny z Eukaliptusa - Olejek eukaliptusowy wykorzystywany jest także w leczeniu skóry trądzikowej, zmniejsza wydzielanie sebum, działa antybakteryjnie, łagodzi stany zapalne oraz przyśpiesza gojenie krost trądzikowych. Olejek eukaliptusowy pomaga w leczeniu infekcji skórnych. Sprawia, że przyspiesza proces regeneracji skóry, dlatego można z niego korzystać podczas leczenia otarć, skaleczeń, podrażnień, obrzęków, użądleń i wysypki skórnej.

SKŁADNIKI POMOCNICZE

  • Skrobia Ziemniaczana - Posiada silne właściwości wchłaniania wody, dzięki czemu prócz zagęszczania konsystencji produktu, ułatwia również jego rozprowadzanie. Działa matująco, koi podrażnienia skóry, wspomaga leczenie skóry atopowej, egzemy oraz niweluje świąd.

 

  • Wodorowęglan Sodu (Soda Oczyszczona) - Ma działanie przeciwzapalne i przeciwzakaźne oraz działa łagodząco. Bardzo dobrze sprawdza się w pielęgnacji skóry trądzikowej. Służy również w regulacji pH. Soda ma najlepsze zastosowanie w wytwarzaniu musujących produktów, dzięki czemu sprawdza się w tworzeniu musujących kul, zarówno dla dorosłych jak i dla dzieci.

 

  • Wodorotlenek Magnezu - Jest to związek o właściwościach bakteriobójczych, antyseptycznych i odświeżających. Dzięki temu posiada zdolności do niwelowania przykrego zapachu potu i idealnie nadaje się do dezodorantów. Posiada również właściwości przeciwświądowe i łagodzące.
  • Bardzo wydajny i przyjemnie pachnie. Jedyny minus za funkcjonalność ponieważ nie posiada on żadnej szpatułki do wydrapywania 😋 Polecam produkt
    Miłośnik Natury (2024-01-25)
    Jakość
    Funkcjonalność
    Cena
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia