• DELIKATNA EMULSJA PEELINGUJĄCA DO MYCIA TWARZY

Pojemność: 120 ml

DO KAŻDEGO TYPU SKÓRY

Wegańskie Nie
89.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
INPOST PACZKOMATY 12
INPOST KURIER PRZEDPŁATA 14
INPOST KURIER ZA POBRANIEM 22
Dostępność mała ilość

🖐️HAND MADE🖐️

Zostaw telefon

Mycie Twarzy i Demakijaż Manuka, Kurkuma, Tulsi

Delikatna kremowa Emulsja Peelingująca oczyszcza twarz bez efektu ściągnięcia, działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie w wypadku skór trądzikowych i wrażliwych. 

Emulsja jest idealna dla skór przesuszonych, mieszanych, dojrzałych, wymagających nawilżenia, regeneracji i rozświetlenia.

Kremowa konsystencja Emulsji w kontakcie z wodą, wydajnie się pieni i zmywa dokładnie makijaż z twarzy w tym makijaż oczu.

Lekkie drobinki kuleczek Jojoby przy masażu twarzy delikatnie złuszczają martwy naskórek. Wykonywany regularnie masaż przy myciu twarzy, usprawni przepływ limfy i poprawi wygląd skóry.

Wyjątkowe składniki Emulsji to nie zatykające porów: Olej Krokoszowy, Olej Buriti, Olej Karanja, Miodla Indyjska. Oleje te w swoim składzie bogate są w kwasy tłuszczowe, minerały i witaminy które wspomogą regenerację naskórka.

Ekstrakty zawarte w Emulsji ( od lat stosowane w medycynie Chińskiej i Indyjskiej) Kurkuma, Bazylia Tulsi, Czerwona Koniczyna oraz Miód Manuka, działają antyoksydacyjnie i przeciwzapalnie.

Emulsja pachnie swoimi ekstraktami i Bazylią Tulsi. 

W przypadku skór mieszanych, trądzikowych zalecamy stosować po niej Krem Skóra Mieszana.Przy skórach wrażliwych i naczynkowych polecamy Krem do Skóry Suchej i Wrażliwej.

Emulsja ze względu na obecność wody konserwowana jest Sodium Benzoate, (Solą Sodową Kwasu Benzoesowego) i Sorbinianem Potasu. Obydwa konserwanty są powszechnie stosowane do konserwacji produktów spożywczych i są zaaprobowane przez Ekocert do konserwacji kosmetyków naturalnych. Chronią przed rozwojem pleśni, grzybów i bakterii. Obydwa konserwanty dodane są w produkcie w ilościach minimalnych, gwarantujących działanie. 

120 ml Emulsji wystarcza na 2 m-ce stosowania. 


Zapach: Ziołowy z przewagą bazylii.

Sposób użycia: Emulsję możemy stosować rano i wieczorem, aplikacja z jednego naciśnięcia pompką, wystarczy na umycie twarzy. Nakładamy Emulsję na zwilżoną skórę twarzy następnie masujmy okrężnymi ruchami. Spłukujemy twarz czystą wodą. 

Opakowanie: Szklana butelka z pompką.

Data ważności: 14.01.2025 


Produkt wytworzony jest z naturalnych składników. Jego zapach, kolor i konsystencja może się nieznacznie różnić w zależności od partii.

SKŁAD

WODA, GLUKOZYD KOKOSOWY, UWODORNIONY OLEJ JOJOBA, GLICERYNA ROŚLINNA*, OLEJ Z KROKOSZA BARWIERSKIEGO*, OLEJ BURITI, ALKOHOL CETYLOWY, ESTER KWASU STEARYNOWEGO I DIGLICERYNY, STEARYNIAN GLICEROLU, ALKOHOL STEARYLOWY, OLEJ KARANJA, OLEJ Z MIODLI INDYJSKIEJ*, EKSTRAKT CO2 Z KORZENIA KURKUMY*, OLEJEK Z BAZYLII TULSI*, EKSTRAKT Z MIODU MANUKA, KWAS MLEKOWY, EKSTRAKT Z CZERWONEJ KONICZYNY, GUMA KSANTANOWA, OLEJ SŁONECZNIKOWY, WITAMINA E, ŁAGODNE KONSERWANTY DOPUSZCZONE PRZEZ EKOCERT W NATURALNYCH KOSMETYKACH: BENZOESAN SODU I SORBINIAN POTASU, KWAS CYTRYNOWY 

INCI

AQUA, COCO-GLUCOSIDE, HYDROGENATED JOJOBA OIL, GLYCERIN*, CARTHAMUS TINCTORIUS SEED OIL*, MAURITIA FLEXUOSA FRUIT OIL, CETEARYL ALCOHOL, POLYGLYCERYL-2 STEARATE, GLYCERYL STEARATE, STEARYL ALCOHOL, PONGAMIA GLABRA SEED OIL, AZADIRACHTA INDICA SEED OIL*, CURCUMA LONGA ROOT EXTRACT*, OCIMUM SANCTUM LEAF OIL*, MANUKA HONEY EXTRACT, LACTIC ACID, TRIFOLIUM PRATENSE LEAF EXTRACT, XANTHAN GUM, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, TOCOPHEROL, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, CITRIC ACID

* z certyfikowanych upraw ekologicznych

Wszystkie oleje i masła użyte w produkcie są najwyższej jakości, nierafinowane i zimnotłoczone.

SKŁADNIKI AKTYWNE

  • Gliceryna Roślinna - Gliceryna wykazuje się działaniem nawilżającym, zabezpiecza naszą skórę przed nadmiernym odparowywaniem z niej wody, zmiękcza naskórek i sprawia, że zmarszczki są zdecydowanie mniej widoczne. Działa okluzyjnie, ujędrniająco, regenerująco, natłuszczająco. Stosując ją na włosy możemy spodziewać się, że będą one błyszczące, wygładzone, odżywione, a końce przestaną się łamać. Ułatwia transport innych substancji w głąb skóry. 

 

  • Olej z Krokosza BarwierskiegoKrokosz barwierski to roślina, która przywędrowała do nas z Bliskiego Wschodu, tj. z obszarów Azji Środkowej i Wschodniej. Obecnie jest szeroko uprawiany na całym świecie, szczególnie w klimacie umiarkowanym i subtropikalnym. Olej krokoszowy to substancja bezbarwna, która nie ma zapachu. Jest absolutnie bezwonny. Niesamowite właściwości tego oleju to zasługa znajdujących się w nim, fantastycznych składników aktywnych. Znajdziecie w nim między innymi antyoksydanty, czyli witaminę A i witaminę E. Olej krokoszowy to także źródło kwasu oleinowego i kwasu linolowego. Znajdziecie w nim także tokoferole (czyli silne przeciwutleniacze), fitosterole i karotenoidy. Choć jest to olej spożywczy, kuchnia nie jest jedynym miejscem, w którym się sprawdzi. Można go z powodzeniem stosować jako naturalny i skuteczny kosmetyk zarówno do skóry, jak i włosów. Wysoka zawartość witaminy E sprawia, że olej działa nawilżająco, odżywczo i opóźnia procesy starzenia się, a także pomaga złagodzić podrażnienia skóry. Działanie przeciwzapalne oleju sprawdza się także w przypadku cery z niedoskonałościami. Doskonale nadaje się do masażu całego ciała – zmiękcza i uelastycznia skórę, a także do odżywiania włosów metodą olejowania. Dzięki niemu włosy stają się lśniące, sprężyste i przyjemne w dotyku.

 

  • Olej BuritiOlej buriti jest pozyskiwany z owoców palmy winnej (łac. Mauritia flexuosa), która rośnie w tropikalnych lasach Ameryki Południowej. Lista pozytywnych efektów stosowania kosmetyków z olejem buriti (lub w odpowiednim stężeniu samego oleju) jest długa. Przy regularnej aplikacji procesy starzenia się komórek skóry zostają spowolnione, a ona sama staje się dogłębnie nawilżona, sprężysta i wygładzona, znikają też oznaki przedwczesnego starzenia się, jak drobne linie i zmarszczki. Ponadto wyregulowane zostaje wydzielanie sebum, złagodzone są podrażnienia, nawet bardzo silne. Wyrównuje się także koloryt skóry. Stosowanie oleju buriti nie jest skomplikowane. Warto jednak pamiętać, że ze względu na jego ciemnoczerwoną barwę aplikacja bezpośrednio na skórę może się skończyć jej zabarwieniem. Dlatego najbezpieczniej używać tego oleju jako dodatku do innych olejów czy wzbogacenia kremu lub serum. Olej buriti zmieszany z innym olejem możemy stosować do olejowania twarzy i włosów, serum na końcówki włosów, serum do paznokci czy nawilżający balsam do ciała. Dodany do kosmetyku, np. kremu czy serum, wzmocni i uzupełni jego działanie. Warto sięgnąć po ten surowiec wtedy, gdy borykamy się z nadprodukcją sebum, atopowym zapaleniem skóry, gdy nasza cera jest odwodniona, przesuszona lub widzimy na niej niepożądane oznaki przedwczesnego starzenia. Ponadto wykorzystajmy go jako naturalny środek łagodzący podrażnienia, w tym oparzenia słoneczne.

 

  • Olej Karanja - jest pozyskiwany z nasion drzewa Pongam. Pongam jest kwitnącym, pachnącym drzewem, bliskim kuzynem Miodly indyjskiej, z której otrzymuje się olej neem. Olej karanja ma jednak przewagę nad olejem neem, jego orzechowy aromat jest łagodniejszy i przyjemniejszy. Olej praktycznie nieznany w Polsce, ale jest to olej o wyjątkowej wartości. Pongamia pinnata jest znaną rośliną leczniczą o szerokim spektrum działania. Strąki, kora, liście, korzenie, kwiaty, nasiona i olej z nasion od dawna są używane w naturalnej medycynie do leczenia guzów keloidowych (bliznowców), nowotworów, chorób pasożytniczych, wodobrzusza, chorób oczu, splenomegalii, hemoroidów, rzeżączki, beri-beri, lumbago, reumatyzmu, wrzodów, ran, chorób skóry i innych. Badania naukowe potwierdziły, że ekstrakty z różnych części rośliny i nasion mają silne właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, a także gojące i przeciwbólowe. Olej karanja w indyjskich systemach medycyny Ajurwedy i Sidda jest szeroko stosowany w leczeniu chorób i problemów skórnych, często w mieszankach razem z olejem neem (z miodli indyjskiej). Stosowany jest na krosty, ropnie, trudno gojące rany, zmiany trądowe, grzybicę, egzemę, świąd, łuszczycę, łupież, na wszy, świerzb, robaki, reumatyzm i bóle stawów.

 

  • Olej z Miodli Indyjskiej - Olejek neem (znany także jako olej margosa) to wyciąg z nasion miodli indyjskiej (Azadirachta indica). Miodla indyjska pochodzi z Indii i Sri Lanki. Jest powszechnie znana jako drzewo neem. Ten żółty olej o nieprzyjemnym zapachu i gorzkim smaku od kilku stuleci jest stosowany jako środek leczniczy w Indiach i Azji Południowo-Wschodniej. Olejek neem zawiera co najmniej 100 związków biologicznie czynnych. Wśród nich głównymi składnikami są triterpeny, z których najważniejszymi są azadirachtyna, nimbolid, salannina, azadiron i nimbina. Szczególnie bogatym źródłem substancji czynnych są liście tej rośliny, w których występują kwercetyna, marogzyn, salanina, proteiny, węglowodany, minerały (wapń, fosfor, magnez) i żywice [3]. Dzięki zawartości dużej ilości związków farmakologicznie aktywnych miodla indyjska wykazuje wiele właściwości leczniczych potwierdzonych badaniami.

 

  • Ekstrakt Co2 zKorzenia Kurkumy - Ekstrakty COJest to metoda ekstrakcji wykorzystująca obojętny gaz (dwutlenek węgla), pozwalająca uzyskać wydajność ekstrakcji substancji aktywnych na poziomie aż 95%. Ekstrakt z kurkumy ma silne właściwości przeciwzapalne, pomagając w redukcji stanów zapalnych skóry i łagodzeniu podrażnień. Dodatkowo, posiada właściwości antyoksydacyjne, wspierając ochronę skóry przed szkodliwym działaniem wolnych rodników i opóźniając proces starzenia się skóry.

 

  • Olejek Eteryczny z Bazylii Tulsii - Tulsi (Ocimum Sanctum) znana jest także pod nazwą Tulasi oraz jako Święta Bazylia. To niewielki, rozłożysty krzew, osiągający wysokość 60 cm.  Od dawna stosuje się go w indyjskich praktykach zdrowotnych jako naturalny lek na liczne schorzenia. Nazwa Tulsi oznacza „jedyna w swoim rodzaju”, ponieważ roślina ta jest uznawana za „królową ziół”. Poprawia wygląd skóry, łagodzi skórę po ukąszeniach insektów, może być stosowany na wypryski i różne infekcje skórne. Napar z tuli pełni funkcję napoju energetycznego i pijany jest w Indiach częściej niż kawa. Zdrowe włosy rosną na zdrowej skórze głowy. Łupież i różnego rodzaju infekcje skóry głowy często powodują nadmierną suchość i swędzenie skóry głowy oraz silne wypadanie włosów. Tulsi to kompleksowe rozwiązanie, które zwalcza wszystkie infekcje skóry głowy i zapobiega wypadaniu włosów.

 

  • Ekstrakt z Miodu Manuka - Wśród najpopularniejszych walorów miodu manuka możemy wymienić działanie antyseptyczne i przeciwzapalne – bardzo przydatne w przypadku trądziku i innych chorób skóry (egzema, trądzik różowaty itd.), ale także w higienie jamy ustnej.
    Ważne jest jego działanie lecznicze – wspomaga naprawę skóry i zmniejsza blizny, może być stosowany do powierzchniowych ran. Ma także działanie nawilżające i co ważne, wpływa zarówno na włosy, jak na skórę. Kolejna zaleta miodu to działanie antyoksydacyjne – jego składniki pomagają spowolnić proces starzenia się skóry. 

 

  • Ekstrakt z Czerwonej Koniczyny - Ostatnio dość popularnym składnikiem kosmetyków stała się czerwona koniczyna. Od dawna wierzono, że znalezienie czterolistnej koniczyny przyniesie nam szczęście. Jednak są bardziej sprawdzone zalety tej rośliny. Posiada ona szereg właściwości leczniczych, które pozytywnie wpływają na organizm. Wykorzystanie jej w kosmetyce zaś przynosi spektakularne, pozytywne efekty dla cery. Koniczyna czerwona przez wielu z nas jest traktowana jako chwast, tymczasem, jak się okazuje, warto docenić jej walory. Roślina ta zawiera w swym składzie wiele witamin: A, B, C, E, P i mikroelementów takich jak: potas, wapń, magnez, selen, miedź, chrom, cynk oraz żelazo. Dodatkowo w jej składzie znajdziemy także fenolokwasy, antocyjany, garbniki i olejki eteryczne. Jednak najbardziej cenioną substancją są izoflawonoidy, czyli substancje działające podobnie, jak hormony płciowe – estrogeny. Zawarte w koniczynie izoflawonoidy spowalniają objawy starzenia się skóry, jak również zmniejszają jej stany zapalne. W związku z tym są świetnym składnikiem w kosmetykach przeciwstarzeniowych. Dodatkowo działają przeciwobrzękowo, antybakteryjnie i przeciwgrzybiczo. Wykorzystanie ekstraktu z koniczyny czerwonej w kosmetykach poleca się także w recepturach dedykowanych do cer trądzikowych, bowiem zmniejsza on łojotok, działa przeciwzapalnie i zmniejsza nadmierne wydzielanie sebum. Świetnie sprawdza się w pielęgnacji cer naczyniowych, gdyż wzmacnia naczynka krwionośne. Kwiat koniczyny wykazuje właściwości wygładzające. Jak się okazuje, ekstrakt z koniczyny łagodzi objawy łysienia androgenowego. Stosowanie naparów z koniczyny do przemywania skóry działa przeciwzapalnie oraz łagodzi istniejące zmiany skórne.

 

  • Witamina E - To jedna z tak zwanych "witamin młodości". Jest obecna w tokoferolach mających właściwości przeciwutleniaczydzięki specyficznej budowie, która pozwala im działać ochronnie na komórki organizmu. Witamina E zastosowana w formie kosmetyków wpływa na hamowanie powstawaniastanów zapalnych, działa przeciwobrzękowo, kojąco i nawilżająco. Dobrze przenika przez naskórek i wbudowuje się w przestrzeniach międzykomórkowych zapewniając im dodatkowe odżywienie, co widać poprzez poprawę elastyczności skóry.

SKŁADNIKI POMOCNICZE

  • Glukozyd Kokosowy - Coco - Glucoside jest niejonowym środkiem powierzchniowo czynnym, który może być używany jako środek pianotwórczy, odżywka lub emulgator. Jest chętnie stosowany w produktach organicznych, ponieważ jest zdrowszy dla skóry, bezpieczny dla środowiska i całkowicie biodegradowalny. Nie zawiera parabenów, siarczanu laurylowego, sulfatów, formaldehydu czy dietanoloamidów. Otrzymywany jest na bazie oleju kokosowego i cukrów owocowych. Ma doskonałą dermatologiczną kompatybilność ze wszystkimi typami skóry i jest bardzo łagodny. Według testów porównawczych jest najbardziej łagodnym dla skóry środkiem powierzchniowo czynnym. Bardzo dobrze rozpuszcza się w wodzie, stabilny chemicznie i niewrażliwy na zmiany pH. Najczęściej wykorzystywany jest jako „wzmacniacz” piany w produktach do mycia i pielęgnacji włosów i ciała. Poprawia konsystencję. Wyśmienicie usuwa zanieczyszczenia ze skóry i włosów. Bardzo dobrze działa jako emulgator. Umożliwia połączenie z wodą substancji nierozpuszczalnych lub trudno rozpuszczalnych w wodzie – ekstraktów roślinnych, olejków eterycznych i zapachowych a nawet maseł i ciężkich olejów.

 

  • Uwodorniony Olej JojobaWosk jojoba jest utwardzoną odmianą oleju jojoba, który w istocie jest także woskiem, ale w postaci płynnej. Otrzymany z nasion krzewu Jojoba. Doskonały substytut wosku pszczelego z wszystkimi wspaniałymi właściwościami oleju jojoba. Najlepszy wosk do pielęgnacji włosów. Działa wygładzająco. Hamuje rozwój wolnych rodników spowalnia więc proces starzenia się skóry. Chroni skórę przed niekorzystnym działanie, czynników zewnętrznych. Stosowany w formulacjach kosmetycznych przeznaczonych do aplikacji przy skórze suchej lub mieszanej. Wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego skóry. Jest naturalnym filtrem promieniowania UV. Wzmacnia włosy. nadaje im blasku. Zwiększa stabilność i trwałość innych olejów zawartych w kosmetyku.

 

  • Alkohol Cetylowy - To jeden z najważniejszych przedstawicieli dobrych alkoholi, poprawiający poziom nawilżenia i chroniący przed jego utratą. Jest to naturalny emulgator - substancja pozyskiwana z roślin, np. z oleju palmowego lub kokosowego. Jest to emolient tzw. tłusty. Zastosowany w kosmetyku tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną, zapobiegającą nadmiernemu odparowywaniu wody z naskórka. Ma też działanie kondycjonujące czyli zmiękczające i wygładzające skórę i włosy. Stabilizuje emulsje, zapobiega rozwarstwianiu, utrzymuje jej gładkość, odpowiednią gęstość i puszystość. Sprawia, że poszczególne substancje zawarte w kremach, balsamach, masłach łączą się w aksamitną, jednorodną, masę. Kosmetyk z dodatkiem alkoholu cetylowego bardzo dobrze się wchłania, sprawiając, że skóra jest nawilżona, aksamitna, miła w dotyku. Daje poczucie komfortu na skórze. Działa nawilżająco. 

 

  • Ester Kwasu Stearynowego i Digliceryny  - jest to emolient tłusty, który działa nawilżająco, zmiękczająco. Substancja ta jest stosowana w pro­duktach do pielęgnacji skóry, aby uczynić ją miękką i jedwabistą. Badania wykazały, że skóra na której umieszczono emolient wykazuje znacznie mniejszą utratę wody niż skóra niepodana jego działaniu. Emolient pełni rolę "opatrunku okluzyjnego" zabezpieczającego skórę przed utratą wody. Emolient naniesiony na skórę powoduje jej zmiękczenie, wygładzenie, czyniąc ją przyjemniejszą w dotyku. Działa wtórnie natłuszczająco, hamując nadmierne odtłuszczanie powierzchni naskórka. 

 

  • Stearynian Glicerolu to emulgator w tym produkcie pochodzenia roślinnego. Otrzymywany poprzez estryfikowanie gliceryny kwasem stearynowym. Jest to monoglicerydowy emulgator, który w połączeniu ze związkami takimi jak alkohol cetearlowy tworzy trwałe i stabilne emulsje, wydłużając w ten sposób ich czas przydatności do użycia. Kolejną zaletą stearynianiu gliceryny, jest to że pozwala tworzyć kremy nawilżające, które są lekkie i nietłuste. Składnik umożliwia powstawanie emulsji, będącej połączeniem fazy olejowej i wodnej. Działa kondycjonująco, wygładza, nawilża i odżywia skórę oraz włosy. Ponadto wpływa na konsystencję preparatów, stabilizując i zapobiegając rozwarstwieniu kosmetyku. Doskonale sprawdza się jako składnik kremów do twarzy, balsamów do ciała oraz szamponów i masek do włosów. 

 

  • Alkohol StearylowyGdy słyszymy „alkohol w kosmetyku” od razu na myśl przychodzi nam, że źle, bo przecież alkohol wysusza skórę. Jednak w przypadku alkoholi cetearylowego i stearylowego jest to twierdzenie 100% błędne. Pozyskiwane m.in. z oleju kokosowego są alkoholami tłuszczowym. W kosmetyce stosowane są głównie w celu stabilizacji emulsji, aby składniki wodne i oleisto się nie rozwarstwiały. Jednocześnie alkohole te są emolientami, dzięki czemu kondycjonują skórę tworząc na niej cienką warstwę utrudniającą odparowywanie wody. 

 

  • Kwas MlekowyObok nawilżających i złuszczających funkcji, kwas mlekowy wykazuje właściwości antybakteryjne, przeciwstarzeniowe i pełni rolę regulatora pH. Dodatkowo zwęża pory, lekko wybiela i złuszcza skórę. Warto przy okazji wspomnieć, że kwas mlekowy (lactic acid) jest wegański, gdyż jest to naturalny kwas produkowany przez bakterie w żywności poddanej fermentacji.

 

  • Guma Ksantanowawielocukier pochodzenia mikrobiologicznego. Otrzymuje się ją w wyniku fermentacji cukrów przez bakterie Xanthomonas campestrisGuma Ksantanowa jest znakomitą substancją żelującą i zagęszczającą. Poprawia konsystencję i stabilność kremów czy mleczek a przy tym nawilża i wygładza skórę. Jest produktem naturalnym, całkowicie bezpiecznym dla zdrowia. 

 

  • Benzoesan Sodujest solą sodową kwasu benzoesowego. Występuje naturalnie w przyrodzie (w postaci anionu benzoesanowego), np. w jagodach, żurawinie, borówkach, śliwkach, cynamonie czy grzybach. I choć z racji nadużywania w przemyśle spożywczym zyskał sobie złą sławę, to jednak należy uznać go za konserwant bezpieczny dla zdrowia - znacznie bezpieczniejszy niż jego alternatywy. 

 

  • Sorbinian Potasuto substancja używana przede wszystkim do konserwowania żywności i kosmetyków, ponieważ ogranicza rozwój bakterii, drożdży i pleśni. Uznawana jest za jeden z najbezpieczniejszych konserwantów, które są odpowiednie dla zdrowia ludzkiego. Warto dodać, że w kosmetykach wykorzystuje się substancję stworzoną syntetycznie, chociaż występuje także naturalnie w przyrodzie w owocach jarzębiny. Sorbinian potasu jest dopuszczalnym składnikiem również kosmetyków naturalnych i ekologicznych, odpowiednim dla wegan i wegetarian. Stanowi popularny konserwant, podobnie jak benzoesan sodu. Warto wiedzieć o tym, że zdecydowana większość kosmetyków, również tych naturalnych, zwłaszcza z tzw. ,,płaszczem wodnym", musi zawierać konserwant chroniący przed rozwojem bakterii, pleśni i grzybów, a także umożliwiający przedłużenie trwałości danego produktu, a tym samym jego długotrwałe stosowanie. 

 

  • Kwas Cytrynowy Naturalny konserwant, ma działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze, wyrównuje koloryt skóry, rozjaśnia przebarwienia, jest przeciwutleniaczem. Wykazuje działanie złuszczające i rozświetlające cerę. Skutecznie redukuje przebarwienia na skórze. Polecany dla cery naczynkowej, ze skłonnościami do trądziku i produkującej nadmiar sebum. Zwęża pory, złuszcza warstwę martwego naskórka na naszej twarzy, przywraca skórze jej naturalne, prawidłowe PH i działa mocno nawilżająco.

Ekstrakty CO2 to silnie skoncentrowane wyciągi roślinne, zawierające bogactwo składników aktywnych. Są bardziej nasycone czynnymi związkami niż ekstrakty wodno-glicerynowe, a jednocześnie są bezpieczne i bardzo aromatyczne. Ekstrakty CO2 są produktami pochodzenia naturalnego, które pozyskuje się nowoczesną metodą ekstrakcji nadkrytycznym dwutlenkiem węgla (ang. Supercritical Carbon Dioxide (CO2) Extraction). Dwutlenek węgla (CO2), jako jeden z najbezpieczniejszych rozpuszczalników, jest nietoksyczny i obojętny dla naszego organizmu. Dzięki temu dwutlenek węgla jest naturalną alternatywą dla rozpuszczalników organicznych stosowanych w celu pozyskiwania surowców kosmetycznych pochodzenia roślinnego. Po uzyskaniu ekstraktu, dwutlenek węgla odparowuje i nie jest obecny w składzie końcowego produktu.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia