• BOGATKA - ODŻYWCZE MASŁO DO CIAŁA

Pojemność: 120 ml

ODŻYWIA, REGENERUJE, KAŻDY TYP SKÓRY SZCZEGÓLNIE DOJRZAŁA, PRZESUSZONA

Wegańskie Tak
56.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
INPOST PACZKOMATY 12
INPOST KURIER PRZEDPŁATA 14
INPOST KURIER ZA POBRANIEM 22
Dostępność mała ilość

🖐️HAND MADE🖐️

Zostaw telefon

Bogatka - Odżywcze Masło do Ciała o Zapachu Amyrisu i Pomarańczy

Czujesz, że Twoja skóra potrzebuje ukochania, odżywienia i wytchnienia? Tęsknisz za latem? Nie chcesz sięgać po ,,pierwsze lepsze" kosmetyki pełne chemii? A może podczas codziennej pielęgnacji chciałabyś zadbać także o swoje zmysły?

Bogatka jest masłem, które wesprze twoje codzienne rytuały - zaopiekuje się ciałem i ukoi zmysły dzięki dobroczynnym olejkom eterycznym.

Bogatka to radosne smarowidło!

W jego wnętrzu znajdziesz dobroczynne masła, wartościowe oleje i przepięknie pachnące olejki eteryczne. Składają się one w jedną harmonijną całość, tworząc produkt o niesamowitej sile - kojący, pielęgnujący, relaksujący i dodający mocy. Produkt, którego składniki tak sprawnie i uwodzicielsko, jak sikorki bogatki potrafią poruszać się między gałązkami w naszych ogrodach.

Zachęcamy, byś użyła Bogatki do masażu ciała - olejki eteryczne wpłyną na Ciebie aromaterapeutycznie, a składniki odżywcze wypielęgnują skórę.

Możliwości Bogatki:

- zastępuje klasyczny balsam pozostawiając ciało nawilżone i zadbane na dłużej

- ujędrnia skórę, szczególnie skuteczna w masażu pośladków, ud, brzucha

- regeneruje przesuszone miejsca na skórze

- przyspiesza gojenie, przynosi ulgę, daje uczucie komfortu, łagodzi podrażnienia

- zawarte w Bogatce masło kakaowe pozwala przeciwdziałać powstawaniu rozstępów

DBAJ O SIEBIE NATURALNIE


Zapach: Amyris i pomarańcza.

Sposób użycia: Niewielką ilość masła wmasuj w lekko wilgotną skórę.

Uwaga! Grudki w maśle są zjawiskiem naturalnym. Spowodowane są zawartością w kremie naturalnego masła shea.

Opakowanie: Szklany słoik.

Data ważności: 11.2024


Produkt wykonany ręcznie. Powstaje w niewielkich partiach, każda z nich może nieznacznie różnić się wyglądem.

SKŁAD

MASŁO SHEA, OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW, MASŁO MANGO, MASŁO KAKAOWE, OLEJ KONOPNY, OLEJ Z AWOKADO, EKSTRAKT Z ZIELONEJ HERBATY, OLEJEK ETERYCZNY AMYRISOWY, OLEJEK ETERYCZNY POMARAŃCZOWY

INCI

BUTYROSPERMUM PARKII SEED BUTTER, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, MAGNIFERA INDICA SEED BUTTER, THEOBROMA CACAO SEED BUTTER, CANNABIS SATIVA SEED OIL, PERSEA GRATISSIMA OIL, CAMELIA SINENSIS LEAF EXTRACT, AMYRIS BALSAMIFERA BARK OIL, CITRUS AURANTIUM DULCIS PEEL OIL EXPRESSED, LIMONENE*, CITRAL*, LINALOOL*

* naturalne składniki olejków eterycznych

Wszystkie oleje i ekstrakty użyte w produkcie są najwyższej jakości, nierafinowane i zimnotłoczone. 

SKŁADNIKI AKTYWNE

  • Masło Shea - To pozyskiwany na zimno miąższ z orzechów drzewa masłowego rosnącego w Afryce środkowej. Zawiera oprócz tłuszczów, woski, witaminy, allantoinę, związki terpenowe i sterole. Już samo w sobie jest prawie gotowym „kremem pielęgnacyjnym z Natury”. Tworzy na skórze delikatny film ochronny przed słońcem, mrozem, wiatrem. Pielęgnuje, odżywia i nawilża skórę, zawiera witaminy A i E, zapobiega utracie wody i pozostawia na skórze warstwę ochronną. Samo dobro.


  • Olej ze Słodkich Migdałów - Zastosowanie olejku ze słodkich migdałów pozwoli uzyskać optymalne nawilżenie skóry i przywróci jej blask. Olej z migdałów wygładza naskórek, łagodzi podrażnienia, sprawia, że skóra staje się bardziej elastyczna i odpowiednio napięta. Dzięki nienasyconym kwasom tłuszczowym olej migdałowy działa jak naturalny emolient. Regeneruje barierę lipidową skóry, a także doskonale nawilża i zmiękcza naskórek. Ponadto olej migdałowy zawiera kwasy fenolowe, flawonoidy, kwas ferulowy, proteiny, magnez, mangan, potas, fosfor oraz witaminy: A, E, B1, B2 i B6. Obecna w nim witamina A sprzyja z kolei walce z trądzikiem, zwłaszcza, że olej jest lekki i nie zapycha porów skóry. Równie przydatna jest tu zawartość cynku – pierwiastka wykorzystywanego w maściach redukujących zarówno wypryski, jak i otarcia. Przy tak korzystnym wpływie oleju ze słodkich migdałów na skórę, olej ten nie jest komedogenny. Nie powoduje zapychania porów i niedoskonałości, dlatego z powodzeniem może być stosowany również przez osoby z cerą mieszaną.


  • Masło Mango - Otrzymywane jest z nasion tego przepysznego owocu w procesie tłoczenia na zimno. Jest to naturalny emolient, ponieważ zmiękcza skórę, a szczególnie tę narażoną na różne czynniki atmosferyczne. Stosowany w postaci czystej może być wygładzającym i nawilżającym balsamem dla suchej, spękanej i zniszczonej słońcem skóry.


  • Masło Kakaowe - Jest prawdziwą czekoladową przyjemnością dla skóry. W odróżnieniu od tradycyjnej tabliczki posiada jasnożółty kolor i charakterystyczny kakaowy zapach, który działa odprężająco. Jego właściwości kosmetyczne sprawiają, że jest uniwersalnym surowcem kosmetycznym. Dzięki temu, że wykazuje bardzo wysoką biozgodność ze skórą, można go stosować do pielęgnacji najdelikatniejszej skóry, także dziecięcej. Zawiera dużą ilość polifenoli i antyoksydantów niwelując szkodliwe działanie wolnych rodników. Masło kakaowe chroni skórę przed wpływem szkodliwych czynników zewnętrznych.


  • Olej Konopny - Niweluje uciążliwy świąd skóry przy dermatozach, zwłaszcza AZS, a także przy alergiach skórnych. Zmniejsza ryzyko podrażnień i przebarwień. Regeneruje skórę, zapobiega przedwczesnemu tworzeniu się zmarszczek. Poprawia koloryt skóry. Tak naprawdę olej z konopi nadaje się niemal do każdego rodzaju cery. Najlepiej sprawdza się jednak w przypadku skóry tłustej, mieszanej i ze skłonnością do gromadzenia zanieczyszczeń. Poprawia koloryt skóry i niweluje niewielkie przebarwienia. Przywraca skórze na twarzy elastyczność i odpowiednie nawilżenie, dlatego jest to idealny kosmetyk dla cery dojrzałej, suchej i wrażliwej. Działa mocno regenerująco i zapobiega przedwczesnemu powstawaniu zmarszczek, a także sprawia że skóra staje się miękka i gładka.


  • Olej z Awokado - Olej z awokado to składnik, który od jakiegoś czasu jest hitem na kosmetycznym rynku. Z roku na rok odkrywane są kolejne fantastyczne, nieznane jeszcze, właściwości tego oleju. Samo awokado, poza tym, że pyszne – uznawane jest za jeden z najzdrowszych znanych nam owoców. Nie ma się zatem co dziwić, że pozyskiwany z niego olej jest tak drogocennym składnikiem. Olej z awokado nazywany jest olejem 7 witamin, ponieważ zawiera witaminę A (retinol), witaminy z grupy B, witaminę D, witaminę E (alfa - tocopherol), witaminę H (biotyna), a także witaminy K oraz PP (niacyna). Ponadto zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, w tym kwas oleinowy oraz kwasy omega-3 i omega-6. Połączenie tej bomby witaminowo - odżywczej z właściwą dla większości olejów łatwością przyswajania sprawia, że zarówno cały organizm, jak i skóra, doskonale wchłaniają wszystkie zawarte w oleju z awokado składniki. Dzięki takiemu bogactwu składników olej z awokado bardzo korzystnie działa na cały nasz organizm, w tym na skórę. Z łatwością wnika w jej głębsze warstwy, dobrze odżywia komórki i działa na nie ochronnie już na poziomie mitochondrium. Ponadto nawilża, natłuszcza, zatrzymuje wodę w skórze i zapobiega jej przeznaskórkowej utracie, a co za tym idzie – przesuszeniu. Zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witaminy A sprawia, że olej ten jest aktywnym antyoksydantem, skutecznie neutralizującym wolne rodniki. Działa przeciwzmarszczkowo, a dzięki połączeniu nienasyconych kwasów tłuszczowych i białek włóknistych przyczynia się do regeneracji i poprawy elastyczności skóry. Zawiera także skwalan, czyli węglowodór który jest naturalnym składnikiem ochronnej warstwy lipidowej skóry i włosów. Dodatkowo, jak większość olejów, ma właściwości przeciwzapalne, antybakteryjne i antygrzybiczne. Łagodzi podrażnienia, działa kojąco i świetnie radzi sobie zarówno z cerą przesuszoną, jak i trądzikową, w tym z ranami potrądzikowymi.


  • Ekstrakt z Zielonej Herbaty - W kosmetyce ekstrakt z zielonej herbaty stosowany jest do pielęgnacji cery zanieczyszczonej suchej, tłustej i trądzikowej. Sprawdza się znakomicie przy problemach z kruchością naczyń, podrażnieniach i poparzeniach słonecznych. Działa regenerująco, tonizująco, hamuje rozwój stanów zapalnych. Dzięki swojej unikalnej zawartości, zielona herbata wykazuje działanie antybakteryjne i antyseptyczne. Dzięki temu może hamować nadaktywność gruczołów łojowych, zapobiegając nadmiernemu wydzielaniu sebum odpowiedzialnego za powstawanie trądziku i niechcianych niedoskonałości. Ekstrakt z zielonej herbaty łagodzi podrażnienia i zmniejsza obrzęki. Poprawia krążenie krwi, wzmacnia naczynia krwionośne, likwiduje obrzęki i zaczerwienienia. Ekstrakt z zielonej herbaty polecany jest jako składnik kosmetyków przeciwsłonecznych i po opalaniu. Koi i łagodzi skórę oraz wspomaga jej regenerację.


  • Olejek Eteryczny Amyrisowy - Naturalny olejek eteryczny amyrisowy pozyskiwany jest z drewna i gałązek wiecznie zielonego drzewka amyrisowego (Amyris balsamifera), występującego na Haiti i Dominikanie. Najczęściej do produkcji olejku używa się połamanych gałęzi na skutek huraganów, które w tamtych rejonach są częstym zjawiskiem. Drewno jest wysoce łatwopalne ze względu na dużą zawartość olejku eterycznego i tradycyjnie używa się go jako pochodni. Zdarza się, że drewno leżakuje nawet do trzech lat zanim aromat w pełni się rozwinie i będzie gotowe do destylacji. Drzewny, delikatny i wytrwały zapach olejku eterycznego amyris przywołuje przyjemnie ciepłą atmosferę. Ze względu na swój lekko uspokajający charakter uważa się również za świetną pomoc w medytacji i odprężeniu. Skłania też do otwartości, wspomagając kreatywność. W perfumiarstwie jest to bardzo popularny fiksator, który świetnie uzupełnia pozostałe zapachy. Oprócz tego ma niezastąpione miejsce w pielęgnacji skóry problematycznej, suchej i starzejącej się.


  • Olejek Eteryczny Pomarańczowy - Pomarańczowy olejek ma silne właściwości pielęgnacyjne, dzięki czemu może być bez przeszkód stosowany na skórę. Specyfik ten znajduje zastosowanie przede wszystkim w pielęgnacji cery problematycznej i trądzikowej, a także dojrzałej. Związki zawarte w olejku pomarańczowym wykazują działanie przeciwzapalne, antybakteryjne i tonizujące, co pozwala złagodzić stany zapalne. Olejek pomarańczowy często występuje w kremach przeznaczonych do cery trądzikowej i dojrzałej.
     

     

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia