• ANTY TARKA

Pojemność: 50 ml

KREM DO PIĘT Z MOCZNIKIEM 30%

Wegańskie Nie
29.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
INPOST PACZKOMATY 12
INPOST KURIER PRZEDPŁATA 14
INPOST KURIER ZA POBRANIEM 22
Dostępność mała ilość

🖐️HAND MADE🖐️

Zostaw telefon

Kuracja na suche i popękane piety z mocznikiem

Śmiało twierdzimy, że nie ma takiej pięty, która oprze się Anty Tarce. Nic dziwnego to zasługa mocznikaktórego jest w Anty Tarce aż 30%.

To właśnie mocznik bardzo skutecznie zmiękcza nawet najbardziej twardą skórę na pięcie. To z kolei umożliwia bardzo skuteczne i dogłębne wniknięcie nawilżenia w postaci pantenolu oraz lanoliny.

Całość fantastycznie dopełnia olejek eteryczny z mięty, który nie tylko wspaniale pachnie, ale też daje uczucie świeżości. Oczywiście wprost z natury!

  • 30% mocznik.
  • Gwarancja gładkich stóp.
  • Zapach pochodzi wyłącznie od naturalnych olejków eterycznych.

 


Zapach: Miętowy

Sposób użycia: Nałóż krem na czysta skórę stóp delikatnie masując . Do codziennego użytku. Aby zwiększyć efekt kuracji Anty Tarką, przed każdym użyciem wymocz stopy, lub wyszoruj twardą szczotką (nie tarką!). Nakładaj na noc, tak aby krem mógł pracować kiedy Ty śpisz. Przez pierwszy tydzień stosuj krem codziennie wieczorem.

Opakowanie: szklany słoiczek.


Data Ważności: 11.12.2024


Produkt wytworzony jest ręcznie z naturalnych składników. Jego zapach, kolor i konsystencja może się nieznacznie różnić w zależności od partii.

SKŁAD

Mocznik, Woda, Olej Kokosowy, Lanolina, Olivem, Gliceryna, Alkohol Cetylowy, Mleczan Sodu, Triacetyna, Pantenol, Olejek Eteryczny z Mięty, Alkohol Benzylowy, Kwas Dehydrooctowy, Witamina E, Kwas Mlekowy

INCI

Urea, Aqua, Cocos Nucifera Oil, Lanolin, Glycerin, Cetyl Alkohol, Sodium Lactate, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Triacetin, Panthenol, Mentha Piperita Oil, Tocopheryl Acetate, Lactic Acid, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Limonene*, Linalool*.

*naturalne składniki olejków eterycznych

SKŁAD

MOCZNIK, WODA, OLEJ KOKOSOWY, LANOLINA, GLICERYNA ROŚLINNA, ALKOHOL CETYLOWY, MLECZAN SODU, EMOLIENT Z OLIWY Z OLIWEK, TRIACETYNA, WITAMINA B5, OLEJEK ETERYCZNY Z MIĘTY PIEPRZOWEJ, WITAMINA E, KWAS MLEKOWY, ALKOHOL BENZYLOWY**, KWAS DEHYDROOCTOWY**


INCI

UREA, AQUA, COCOS NUCIFERA OIL, LANOLIN, GLYCERIN, CETYL ALKOHOL, SODIUM LACTATE, CETEARYL OLIVATE, SORBIAN OLIVATE, TRIACETIN, PANTHENOL, MENTHA PIPERITA OIL, TOCOPHERYL ACETATE, LACTIC ACID, BENZYL ALKOHOL**, DEHYDROACETIC ACID**, LIMONENE*, LINALOOL*


*Naturalne składniki olejków eterycznych

** Składniki posiadające certyfikat ECOCERT

Wszystkie oleje i masła użyte w produkcie są najwyższej jakości, nierafinowane i zimnotłoczone.


SKŁADNIKI AKTYWNE


  • MocznikPosiada bardzo duże zdolności pochłaniania wody. Odpowiada za właściwy poziom nawilżenia skóry. Naturalnie występuje w skórze, stanowi jeden z naturalnych składników nawilżających. Co bardzo ważne, mocznik nie złuszcza skóry a dogłębnie ją nawilża.


  • Olej Kokosowy To jeden z najbardziej odpornych na utlenianie tłuszczów roślinnych, często jest polecany zarówno do spożycia, jak i do pielęgnacji skóry i włosów. Poprawia kondycję skóry poprzez ograniczenie ubytku wody, zmiękcza ją i nawilża, a włosy szczególnie chroni przed utratą protein. Polecany do pielęgnacji skóry suchej, łuszczącej się, dojrzałej i trądzikowej.


  • Lanolina - Wosk, chroniący wełnę owiec przed zamoczeniem. Składem jest bardzo podobna do składu warstwy lipidowej skóry. Dzięki temu ma bardzo dobre właściwości pielęgnujące i zmiękczające.


  • Gliceryna Roślinna Gliceryna wykazuje się działaniem nawilżającym, zabezpiecza naszą skórę przed nadmiernym odparowywaniem z niej wody, zmiękcza naskórek i sprawia, że zmarszczki są zdecydowanie mniej widoczne. Działa okluzyjnie, ujędrniająco, regenerująco i natłuszczająco. 


  • Pantenol - Inaczej nazywany witaminą B5. Łatwo wnika w głąb skóry. Dzięki niemu skóra staje się miękka i jędrna. Dodatkowo ma właściwości łagodzące. Doskonale koi skórę po oparzeniach słonecznych i nie tylko.


  • Mleczan soduJest to składnik naturalnie występujący w naszej skórze. Ma silne właściwości wiązania wody w skórze, co przyczynia się do utrzymania odpowiedniego nawilżenia skóry. Dodatkowo posiada on właściwości antybakteryjne chroniące skórę przed infekcjami.


  • Witamina ETo jedna z tak zwanych "witamin młodości". Jest obecna w tokoferolach mających właściwości przeciwutleniaczy dzięki specyficznej budowie, która pozwala im działać ochronnie na komórki organizmu. Witamina E zastosowana w formie kosmetyków wpływa na hamowanie powstawania stanów zapalnych, działa przeciwobrzękowo, kojąco i nawilżająco. Dobrze przenika przez naskórek i wbudowuje się w przestrzeniach międzykomórkowych zapewniając im dodatkowe odżywienie, co widać poprzez poprawę elastyczności skóry.


SKŁADNIKI POMOCNICZE


  • Alkohol CetylowyStabilizuje emulsje, zapobiega rozwarstwianiu, utrzymuje jej gładkość, odpowiednią gęstość i puszystość. Sprawia, że poszczególne substancje zawarte w kremach, balsamach, masłach łączą się w aksamitną, jednorodną, masę. Kosmetyk z dodatkiem alkoholu cetylowego bardzo dobrze się wchłania, sprawiając, że skóra jest nawilżona, aksamitna, miła w dotyku. Daje poczucie komfortu na skórze. Działa nawilżająco, pielęgnacyjnie na skórę, nie wysusza, nie powoduje podrażnień nawet w przypadku skóry wrażliwej. Ma działanie zmiękczające i wygładzające. Alkohol cetylowy nie podrażnia i nie wysusza skóry. Alkohole tłuszczowe w kosmetykach (Stearyl Alcohol, Cetearyl Alcohol i inne) „Dobre” alkohole w kosmetykach to przede wszystkim alkohole tłuszczowe. Należą one do grupy emolientów, czyli substancji natłuszczających skórę (ich oczywistymi przedstawicielami są oleje i masła roślinne).


  • Emolient z Oliwy z OliwekOliwa z oliwek zawiera kwas oleinowy, kwas palmitynowy i skwalan. Każdy z wymienionych składników jest emolientem, co oznacza, że posiada silne działanie nawilżające, zmiękczające i ochronne.


  • TriacetynaW kosmetykach stosowany jako rozpuszczalnik, humektant (rozpuszczalny w wodzie, ma zdolność do trwałego wiązania i zatrzymywania wody z otoczenia), plastyfikator. Pomaga zapobiegać rozwojowi drobnoustrojów na skórze. Jest dopuszczona do produkcji żywności. Triacetyna występuje naturalnie w niewielkich ilościach w nasionach europejskiej trzmieliny i papai.


  • Olejek Eteryczny z Mięty PieprzowejOlejek miętowy daje uczucie orzeźwienia i odświeżenia, wykorzystywany jest w kosmetykach o działaniu oczyszczającym oraz łagodzącym. Olejek z mięty pieprzowej używa się w preparatach przeznaczonych do pielęgnacji cery problematycznej, tj. tłustej i trądzikowej. Olejek z mięty pieprzowej doskonale nadaje się do pielęgnacji włosów przetłuszczających się i osłabionych. Kosmetyki z dodatkiem olejku nadają włosom objętości.


  • Kwas MlekowyObok nawilżających i złuszczających funkcji, kwas mlekowy wykazuje właściwości antybakteryjne, przeciwstarzeniowe i pełni rolę regulatora pH.Dodatkowo zwęża pory, lekko wybiela i złuszcza skórę.


  • Alkohol Benzylowy - Wykorzystuje się go jako substancję konserwującą, która uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu. Chroni również kosmetyk przed nadkażeniem bakteryjnym, które możemy wprowadzić przy codziennym użytkowaniu produktu np. nabierając krem palcem. Benzyl alcohol jest bardzo często wykorzystywany podczas produkcji różnego rodzaju produktów pielęgnacyjnych, także naturalnych – został uznany przez organizacje je certyfikujące za bezpieczny. Wiele osób w internecie szuka informacji o tym, co to jest benzyl alcohol oraz o szkodliwości alkoholu benzylowego. Benzyl Alcohol (alkohol benzylowy) jest bezpieczny do stosowania w produktach kosmetycznych. Alkohol benzylowy (INCI: Benzyl Alcohol) jest obojętny dla skóry; w kosmetykach pełni funkcje zapachowe i konserwujące, a maksymalne jego stężenie w kosmetyku wynosi 1%; naturalnie występuje w owocach i ziołach, jest dość powszechny w mydłach i produktach do włosów, stosuje się go też jako alkohol w kremach do twarzy. warunkach naturalnych benzyl alcohol występuje jako ester i znajduje się w olejkach eterycznych niektórych kwiatów, podobnie jak limonene i linalool. Jest dopuszczony do stosowania w kosmetykach naturalnych i organicznych przez organizację Ecocert, Soil Association, BDIH, AIAB, Nature.


  • Kwas Dehydrooctowy - To konserwant którego głównym zadaniem  jest zniwelowanie mikroorganizmów, które mogą występować w produktach kosmetycznych. Kwas dehydrooctowy hamuje powstawanie i rozwój drobnoustrojów przez cały okres trwałości kosmetyku. Chroni go przed wtórnym zakażeniem, które może pojawić się w wyniku codziennego stosowania produktu. Dzięki niemu preparat nakładany palcami zachowuje swoje właściwości i czystość mikrobiologiczną. Obecność tego konserwantu przedłuża trwałość kosmetyku, pozwala mu utrzymać swoją konsystencję, kolor i zapach, a także właściwości pielęgnacyjne. Może być pochodzenia zarówno naturalnego, jak i syntetycznego. Niezależnie od tego wykazuje takie same właściwości. Kwas dehydrooctowy nie zawiera substancji odzwierzęcych, a także jest bezpieczny dla środowiska naturalnego. Jest dopuszczony do stosowania w kosmetykach naturalnych i organicznych przez organizację Ecocert, Soil Association, BDIH, AIAB, Nature.

Nałóż krem na czystą skórę stóp delikatnie masując . Do codziennego użytku.

Aby zwiększyć efekt kuracji Anty Tarką, przed każdym użyciem wymocz stopy, lub wyszoruj twardą szczotką (nie tarką!). Nakładaj na noc, tak aby krem mógł pracować kiedy śpisz. Przez pierwszy tydzień stosuj krem codziennie wieczorem.


Naturalne Kuracje

Polecamy połączenie Anty Tarki z Peelingiem Detox lub Relax, które w naturalny sposób mechanicznie speelingują martwy naskórek. Dzięki temu pięta będzie bardziej podatna na działanie Anty Tarki.

 

Po nocy z Anty Tarką możesz nakarmić skórę pięty dodatkowym nawilżeniem i ukojeniem w postaci Mazidła Opatrunkowego.


Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia