• OLEJEK DO BRODY ROSOMAK KANADYJSKI

Pojemność: 30 ml

ODŻYWIA, NAWILŻA, PRZYCIEMNIA

Wegańskie Tak
48.00 -50% 24.00
Do końca promocji pozostało:
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
INPOST PACZKOMATY 12
INPOST KURIER PRZEDPŁATA 14
INPOST KURIER ZA POBRANIEM 22
Dostępność mała ilość

🖐️HAND MADE🖐️

Zostaw telefon

Rosomak Kanadyjski Olejek do Brody

Oto naturalny, wegański olej do brody wytworzony ręcznie, specjalnie dla Ciebie! 

Bądź prawdziwym Polish Wolverine i pozwól, by kombinacja najlepszych olejów roślinnych z pędami sosny i przyjemnym pomarańczowo-leśnym aromatem odżywiła i ujarzmiła Twoją brodę oraz pomogła Ci ją wymodelować.

Wiemy, że nie jest łatwo być zajebistym!

Rosomak to rzecz dla Drwala.

Aksamitny, gęsty, odżywczy olejek do brody, inspirowany postacią Logana, swój niecodzienny, żywiczno-owocowy zapach zawdzięcza naturalnym olejkom eterycznym: pomarańczowemu oraz z jodły syberyjskiej.

Poza tym zawiera w sobie same dobre, roślinne surowce: sporo oleju rycynowego, który uratuje kondycję nawet najbardziej nieposłusznej brody, odżywi ją, nawilży i dodatkowo -przy regularnym stosowaniu- delikatnie przyciemni.

Wzbogacenie olejkami: ze słodkich migdałów, pestek moreli oraz kiełków pszenicy nie tylko nadaje właściwości pielęgnacyjnych i nawadniających ( zarówno zarost, jak i skórę twarzy), ale także sprawia, że olejek uzyskuje odpowiednią konsystencję: nie spływa z brody, łatwo się wchłania i nie pozostawia nieprzyjemnej, tłustej warstwy.

Dodatkowo: receptura zawiera słuszną porcję oleju arganowego, zwanego marokańskim złotem. Olej ten zawiera wyjątkową kompozycję kwasów tłuszczowych, dzięki czemu stymuluje wewnątrzkomórkowy proces dotleniania i sprzyja przywróceniu właściwej ochrony hydrolipidowej (czyli: nawilża jak szatan), a zawarta w nim witamina E chroni błony komórkowe przed utlenianiem lipidów i tym samym spowalnia proces starzenia się. 

Ekstrakt z pączków sosny to właściwości detoksykujące i odkażające.

Dzięki dołączonej do produktu pipecie możesz także aplikować olejek jak chcesz: najpierw na dłonie lub bezpośrednio na zarost.
Siekiera w dłoń, olej na brodę i do lasu, Drwalu!


Zapach: Pomarańczowo - leśny

Sposób użycia: Dzięki dołączonej do produktu pipecie możesz także aplikować olejek jak chcesz: najpierw na dłonie lub bezpośrednio na zarost.

Jest to produkt surowy, nie poddawany obróbce termicznej, nie zawiera żadnych konserwantów i dlatego wymaga przechowywania w miejscu chłodnym i ciemnym. Zużyj do 9 miesięcy od daty wytworzenia lub do 3 miesięcy od otwarcia.
Rozwarstwienie olejku jest naturalną cechą produktu, spowodowaną różnymi gęstościami poszczególnych składników. Aby temu zaradzić: wystarczy wstrząsnąć.

Opakowanie: Szklana buteleczka z pipetą.

Data ważności: 07.2024


Produkt wytworzony jest z naturalnych składników. Jego zapach, kolor i konsystencja może się nieznacznie różnić w zależności od partii.

 

SKŁAD

OLEJ RYCYNOWY, OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW, OLEJ Z PESTEK MORELI, OLEJ Z KIEŁKÓW PSZENICY, OLEJ ARGANOWY, EKSTRAKT Z PĄCZKÓW SOSNY, OLEJEK ETERYCZNY Z JODŁY SYBERYJSKIEJ, OLEJEK ETERYCZNY POMARAŃCZOWY

INCI

RICINUS COMMUNIS SEED OIL, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, PRUNUS ARMENIACA KERNEL OIL, TRITICUM VULGARE GERM OIL, PINUS PINASTER BUD EXTRACT, ABIES SIBIRICA OIL, CITRUS AYRANTIUM DULCIS PEEL OIL, LIMONENE*, LINALOOL*

* składniki olejków eterycznych

Wszystkie oleje i masła użyte w produkcie są najwyższej jakości, nierafinowane i zimnotłoczone.

SKŁADNIKI AKTYWNE

  • Olej Rycynowy - Olejek rycynowy stanowił niezbędny kosmetyk używany przez nasze babcie do pielęgnacji ciała. Dziś, zastępowany przez setki różnorakich specyfików, został nieco zapomniany. Pora do niego powrócić. Dlaczego? Przedłuża młodość skóry. Zmiękcza ją i nawilża, a wnikając głęboko stymuluje produkcję kolagenu i elastyny, odpowiedzialnych za jędrność i elastyczność skóry. Dzięki temu opóźnia pojawianie się zmarszczek, spłyca już istniejące zmarszczki mimiczne i bruzdy. Nienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w olejku rycynowym nawilżają i zabezpieczają skórę przed utratą wilgoci, co jest zdecydowaną przewagą tego naturalnego sposobu na trądzik, nad innymi metodami. Właściwości oczyszczające i regenerujące, zmniejsza przebarwienia, konkretny zawodnik.

 

  • Olej ze Słodkich Migdałów - Zastosowanie olejku ze słodkich migdałów pozwoli uzyskać optymalne nawilżenie skóry i przywróci jej blask. Olej z migdałów wygładza naskórek, łagodzi podrażnienia, sprawia, że skóra staje się bardziej elastyczna i odpowiednio napięta. Dzięki nienasyconym kwasom tłuszczowym olej migdałowy działa jak naturalny emolient. Regeneruje barierę lipidową skóry, a także doskonale nawilża i zmiękcza naskórek. Ponadto olej migdałowy zawiera kwasy fenolowe, flawonoidy, kwas ferulowy, proteiny, magnez, mangan, potas, fosfor oraz witaminy: A, E, B1, B2 i B6. Obecna w nim witamina A sprzyja z kolei walce z trądzikiem, zwłaszcza, że olej jest lekki i nie zapycha porów skóry. Równie przydatna jest tu zawartość cynku – pierwiastka wykorzystywanego w maściach redukujących zarówno wypryski, jak i otarcia. Przy tak korzystnym wpływie oleju ze słodkich migdałów na skórę, olej ten nie jest komedogenny. Nie powoduje zapychania porów i niedoskonałości, dlatego z powodzeniem może być stosowany również przez osoby z cerą mieszaną.

 

  • Olej z Pestek Moreli - Ten delikatny i uniwersalny olej zawiera fosfolipidy i fitosterol oraz niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, które mają szczególnie korzystne działanie na skórę, dobrą wchłanialność i działanie przeciwalergiczne. Delikatne właściwości oleju z pestek moreli są znane od dawna i szeroko wykorzystywane do pielęgnacji skóry dzieci. Nawilża i regeneruje skórę, a także poprawia jej napięcie. Przeciwdziała procesom starzenia, łagodzi stany zapalne, poprawia kondycję włosów, a także regeneruje delikatną skórę warg.

 

  • Olej z Kiełków Pszenicy - Olej z kiełków pszenicy ma właściwości przeciwstarzeniowe. Takie działanie zawdzięcza m.in. witaminie E, która jest bardzo silnym antyoksydantem i bywa określana witaminą młodości. Co ważne, zawartość witaminy E w tym tłuszczu jest najwyższa spośród wszystkich olejów roślinnych. Polecany jest przede wszystkim do pielęgnacji skóry wrażliwej, suchej i bardzo suchej, naczynkowej, a nawet alergicznej. Olej z kiełków pszenicy to podwójna siła: regeneracja i nawilżenie. Działanie oleju z kiełków pszenicy, który nałożysz bezpośrednio na skórę jest niemal od razu widoczne.

 

  • Olej Arganowy - Pozyskuje się go z drzewa arganowego, które występuje wyłącznie w południowo-zachodniej części Maroka. Posiada właściwości pielęgnacyjne i upiększające m.in. opóźnia proces starzenia się skóry, redukuje zmarszczki, poprawia elastyczność skóry, łagodzi objawy podrażnień, zmniejsza stany zapalne, nawilża, odżywia, pomaga w leczeniu łuszczycy czy egzemy, poprawia koloryt, przyspiesza gojenie się. Idealnie nadaje się również do włosów, gdyż korzystnie wpływa na kondycję skóry głowy, regeneruje włosy, zmiękcza je, nawilża i nadaje połysk, zapobiega ich wypadaniu oraz wzmacnia. Jeden z najcenniejszych olejów. Szybko się wchłania, otula skórę i nadaje jej blasku. Idealny do cery dojrzałej i suchej.

 

  • Ekstrakt z Pączków Sosny - Ekstrakt z pędów sosny jest silnym antyoksydantem i przyczynia się do spowolnienia naturalnego procesu starzenia się skóry. Garbniki zawarte w sośnie, wykazują działanie przeciwzapalne dzięki czemu ekstrakt dobroczynnie wpływa na wykwity skórne. Łagodzi stany zapalne i przywraca skórze blask. Dedykowany w pielęgnacji skóry dojrzałej. Doskonale ujędrnia i nawilża, wpływa korzystnie na skórę pobudzając krążenie. Stosowany regularnie zmniejsza zaczerwienienia i wyrównuje koloryt skóry. Warto podkreślić, że jest to jeden z najbardziej przebadanych przez naukowców produktów naturalnych. Syrop sosnowy znajdziecie w każdej aptece. Sprzedaje się go jako lek, a nie suplement, co świadczy nie tylko o mocy i faktycznej skuteczności tego naturalnego produktu, ale i pełnym bezpieczeństwie stosowania.

 

  • Olejek Eteryczny z Jodły Syberyjskiej - Olejek pichtowy(Oleum Pini sibiricum) jest naturalnym olejkiem tłoczonym z młodych pędów jodły syberyjskiej (Albies sibirica). Drzewo to, znane również jako jodła białokora lub pichta syberyjska, występuje wyłącznie na terenach Dalekiego Wschodu, w tym w mroźnej i nieskażonej Syberii. Olejek pichtowy jest tradycyjnym medykamentem, bardzo popularnym w Rosji, wykazującym wszechstronne zastosowanie. Zawiera wiele cennych składników, w tym kwasy tłuszczowe, żywice, terpeny i flawonoidy. Dzięki temu wykazuje działanie przeciwzapalne, antyseptyczne, przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze. Co ciekawe, ma intensywny, drzewny i lekko ziemisty zapach, który jest jego cechą rozpoznawczą.

 

  • Olejek Eteryczny Pomarańczowy - Pomarańczowy olejek ma silne właściwości pielęgnacyjne, dzięki czemu może być bez przeszkód stosowany na skórę. Specyfik ten znajduje zastosowanie przede wszystkim w pielęgnacji cery problematycznej i trądzikowej, a także dojrzałej. Związki zawarte w olejku pomarańczowym wykazują działanie przeciwzapalne, antybakteryjne i tonizujące, co pozwala złagodzić stany zapalne. Olejek pomarańczowy często występuje w kremach przeznaczonych do cery trądzikowej i dojrzałej.

 

 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia