• MYDŁO WĘGIEL KOKOSOWY Z LUKRECJĄ

Pojemność: 110-120g

OCZYSZCZAJĄCE MYDŁO WĘGLOWE DO CIAŁA

Wegańskie Tak
Brak towaru
21.00
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
INPOST PACZKOMATY 12
INPOST KURIER PRZEDPŁATA 14
INPOST KURIER ZA POBRANIEM 22
Dostępność Brak towaru
Zostaw telefon

Naturalne Mydło Węgiel z Lukrecją

Mamy tu garść istotnych faktów z historii mydła:

• pierwsze dowody na ich stosowanie pochodzą z Babilonu, ok. 2800 rok p.n.e.;

• pierwsza szczegółowa receptura z XII wieku;

• pierwsze samodzielnie stworzone mydła przez Braci Mydlarzy, pochodzą z Warszawy, ok. 2020 rok n.e. i są nie tylko przeurocze, ale przede wszystkim cudotwórcze;

• ludzie przez lata używali mydeł do mycia i w przeważającej większości wciąż do tego są używane, choć chodzą słuchy, że te od Braci Mydlarzy niektórzy kładą gdzieś na wierzchu i upajają się zapachem. Potwierdzone info.

W tej kostce zamknięty jest kosmos możliwości obronnych!

Pierwsza linia ognia to napar z korzenia lukrecji: działania przeciwalergiczne, przeciwłojotokowe, przeciwzapalne, antybakteryjne, antyoksydacyjne, łagodzące i przeciwobrzękowe.

Teraz wjeżdża ciężka artyleria: ogromna porcja aktywnego węgla kokosowego, która bezlitośnie zadziała na przykład na trądzik.

Na końcu delikatny peeling z czarnuszki upora się z martwym naskórkiem i wymasuje twarz, a lepsze krążenie krwi zapewni zawarty w nim kwas omega-3. 

Olej lniany i zawarta w nim witamina E, zwana witaminą młodości, zdecydowanie i na długo opóźni proces starzenia komórek.

Odwieczna i nieprzejednana siła węgla, twardy charakter kokosa i oszałamiająca słodycz lukrecji uwodzą zmysły intrygującym i uzależniającym zapachem oraz głęboką czernią kosmicznej przestrzeni.

Mydło, które zwyczajnie chce się poczuć na sobie.


Zapach: Owocowo-ziołowy; bazylia i porzeczka

Sposób użycia: Włóż kostkę pod strumień wody, namydl do uzyskania piany. Oczyść skórę całego ciała. Spłucz wodą.

W trosce o Twój komfort użytkowania, prosimy przechowywać mydło na ażurowej mydelniczce: czyli takiej dziurawej. Dzięki temu będzie mogło na bieżąco wysychać, a Ty- cieszyć się nim dłużej:)

Przechowuj w miejscu chłodnym, suchym i zacienionym. Unikaj kontaktu z oczami.

Opakowanie: Kartonik z papieru kraftowego.

Data Ważności: 20.03.2024


Produkt wykonany ręcznie. Powstaje w niewielkich partiach, każda z nich może nieznacznie różnić się wyglądem.

SKŁAD

ZMYDLONE TŁUSZCZE (OLEJ Z WYTŁOCZYN OLIWEK, OLEJ KOKOSOWY, OLEJ RYCYNOWY), EKSTRAKT Z LUKRECJI, OLEJ LNIANY NIERAFINOWANY, ESENCJA ZAPACHOWA, KWASEK CYTRYNOWY, NASIONA CZARNUSZKI, WĘGIEL KOKOSOWY AKTYWNY, CUKIER, SÓL, WITAMINA E, MIKA, NATURALNE BARWNIKI SPOŻYWCZE

INCI

SODIUM OLIVATE, SODIUM COCOATE, SODIUM CASTORATE, GLYCYRRHIZA GLABRA ROOT EXTRACT (GLYCERIN), LINUM USITATISSIMUM SEED OIL, PARFUM, CITRIC ACID, NIGELLA SATIVA SEED, CHARCOAL POWDER, SUCROSE, SODIUM CHLORIDE, TOCOPHERYL ACETATE, ISOPROPYL ALCOHOL*, LIMONENE*, ALPHA-ISOMETHYL IONONE*, MICA (CI 77891, CI 77007, CI 77499, CI 77288, CI 77492)

* składniki kompozycji zapachowej

Wszystkie oleje i masła użyte w produkcie są najwyższej jakości, nierafinowane i zimnotłoczone.

SKŁADNIKI AKTYWNE:

  • Oliwa z Wytłoczyn Oliwek - Większość z nas sięga po oliwę z pierwszego tłoczenia, tu kierując się ideą zero waste, jest wykorzystana oliwa z wytłoczyn, czyli to, co jeszcze da się wycisnąć z oliwek po produkcji oliwy extra virgin - właściwości prawie się nie zmieniają, a różnica w przypadku mydeł jest niewyczuwalna. Zawiera witaminy A, B, C, i E, nawilża i wygładza skórę, zapobiega starzeniu, a Matka Ziemia z wdzięczności wspiera jej działania.

 

  • Olej Kokosowy - To jeden z najbardziej odpornych na utlenianie tłuszczów roślinnych, często jest polecany zarówno do spożycia, jak i do pielęgnacji skóry i włosów. Poprawia kondycję skóry poprzez ograniczenie ubytku wody, zmiękcza ją i nawilża, a włosy szczególnie chroni przed utratą protein. Polecany do pielęgnacji skóry suchej, łuszczącej się, dojrzałej i trądzikowej. Magia nawilżania, właściwości przeciwbakteryjne i nieoceniona pomoc w walce z przebarwieniami.

 

  • Olej Rycynowy - Olejek rycynowy stanowił niezbędny kosmetyk używany przez nasze babcie do pielęgnacji ciała. Dziś, zastępowany przez setki różnorakich specyfików, został nieco zapomniany. Pora do niego powrócić. Dlaczego? Przedłuża młodość skóry. Zmiękcza ją i nawilża, a wnikając głęboko stymuluje produkcję kolagenu i elastyny, odpowiedzialnych za jędrność i elastyczność skóry. Dzięki temu opóźnia pojawianie się zmarszczek, spłyca już istniejące zmarszczki mimiczne i bruzdy. Nienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w olejku rycynowym nawilżają i zabezpieczają skórę przed utratą wilgoci,co jest zdecydowaną przewagą tego naturalnego sposobu na trądzik, nad innymi metodami. Właściwości oczyszczające i regenerujące, zmniejsza przebarwienia, konkretny zawodnik.

 

  • Ekstrakt z Lukrecji - Lukrecja gładka jest rośliną o niezwykle bogatym składzie chemicznym. Ekstrakty z jej korzenia wykazują szerokie spektrum działania leczniczego, ale znajdują również wiele zastosowań w kosmetologii. Flawonoidy zawarte w ekstraktach z lukrecji należą do najsilniejszych naturalnych przeciwutleniaczy. Związki chemiczne pochodzące z lukrecji wykazują działanie przeciwbakteryjne oraz oczyszczające, dzięki czemu stosowane są w kosmetykach dedykowanych skórze problematycznej. Działają również przeciwzapalnie oraz łagodzą świąd i podrażnienia. Wyciągi z lukrecji w znacznym stopniu ograniczają wydzielanie sebum, czyli łoju skórnego, często towarzyszącemu trądzikowi. Ekstrakty z korzenia lukrecji wybielają skórę i rozjaśniają przebarwienia. Składniki wyciągów działają silnie nawilżająco, wygładzająco, a nawet rozświetlająco. Co ważne, neutralizują działanie wolnych rodników i przeciwdziałają fotostarzeniu skóry. Obecnie uważa się, że składniki korzenia lukrecji należą do najsilniejszych przeciwutleniaczy pochodzenia naturalnego.

     

  • Olej Lniany - To jadalny olej uzyskiwany z nasion lnu zwyczajnego uprawianego w Polsce. Jego cenne właściwości pielęgnacyjno - regenerująco- zmiękczające skórę są wykorzystywane w kosmetykach dla alergików i niemowląt. Zawiera witaminy: E,F oraz sterole. Polecany do skóry suchej, przynosi ukojenie, nawilża i wygładza, pomaga utrzymać równowagę wodno-tłuszczową skóry.

 

  • Węgiel Aktywny Kokosowy - Dzięki swojej porowatej strukturze posiada niezwykłą właściwość wiązania i adsorpcji, co oznacza, że przyciąga wszelkie zanieczyszczenia, toksyny i bakterie nawet z głębszych warstw skóry. Działa dzięki temu oczyszczająco i przeciwzapalnie, złuszcza martwy naskórek i normalizuje wydzielanie sebum. Pozyskiwany jest z łupin orzecha kokosowego, czyli jest eko.

 

  • Witamina E - Silny przeciwutleniacz (czyli działanie anti-aging), nazywana eliksirem młodości, wygładza, ujędrnia skórę, odżywia, hamuje stany zapalne, poprawia elastyczność, chroni przed zaczerwienieniem. Najlepsza gwarancja, że lustro na pytanie " kto jest najpiękniejszy na świecie" zawsze odpowie, że Ty.

SKŁADNIKI POMOCNICZE

  • Kwas Cytrynowy - Naturalny konserwant, ma działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze, wyrównuje koloryt skóry, rozjaśnia przebarwienia, jest przeciwutleniaczem. 

 

  • Sól i cukier - Te dwa składniki dodajemy do jedzenia i picia, a także do każdego mydła, zwiększając jego właściwości fizyczne, tj. pienistość i twardość. Sól i cukier są jak yin i yang, jak podstawowy budulec świata przedstawionego w mydle, dzięki nim każda kostka jest twarda niczym kość, za to pieni się jak mięciutka chmurka.

 

  • Czarnuszka - W tym mydle pełni głównie funkcję peelingującą.

 

  • MikaMika to naturalnie występujący w przyrodzie minerał, który znalazł szereg zastosowań – np. w kosmetyce. Mika jest składnikiem wielu kosmetyków mineralnych i ma tę właściwość, że odbija i rozprasza światło,
  • Przez pierwsze dwa tygodnie to mydło po prostu stało i pięknie pachniało, bo było tak ładne, że szkoda mi było używać...😂 skóra po nim pięknie pachnie
    Justyna (2023-04-26)
    Jakość
    Funkcjonalność
    Cena
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia